Asane care îți sporesc creativitatea Skip to main content
Asane care îți sporesc creativitatea

Creativitatea nu pare să fie o reală problemă… până când te confrunți cu lipsa ei. Dacă simți nevoia să îți sporești creativitatea, aceste 5 asane îți vor fi de mare ajutor.

Vajrasana (Postura diamantului)

Vajrasana

Postura diamantului liniștește mintea, induce calmul și stimulează mintea, sporind astfel creativitatea. Dacă este practicată zilnic, dimineața, înainte de a pleca la serviciu, Vajrasana va împiedica blocajele creativității.

Salamba Sirsasana (Statul pe cap)

Salamba

Salamba Sirsasana este considerată, pe bună dreptate, una dintre cele mai puternice asane. Pe lângă nenumăratele sale beneficii pentru trup și spirit, statul pe cap are și efecte la nivel mental, stimulând creativitatea. E suficient să practice această asană în momentul în care ești în pană de inspirație și problema va dispărea.

Sukhasana (Postura ușoară)

Sukhasana

Sukhasana este considerată cea mai ușoară postură din practica yoghină, însă asta nu înseamnă că nu este eficientă. Sukhasana este asana folosită pentru meditație de către începători, care nu pot folosi lotus-ul. Această postura induce calm și permite minții să gândească fără să fie bruiată de lucruri neimportante.

Ustrasana (Postura cămilei)

Utrasana

Despre această asana se spune că “”deschide inima” așa că nu e de mirare că sporește creativitatea. Postura cămilei aduce bucurie, poftă de viață și idei ingenioase.

Prasarita Padottanasana

Prasarita Padottanasana

Această postura sporește concentrarea, ajutându-te totodată să revii cu picioarele pe pământ în perioadele grele. Practicarea acestei asane îmbunătățește creativitatea.

Comenteaza cu Facebook