Aventura numita Arborele Vietii Skip to main content
Aventura numita Arborele Vietii

Arborele vietii este un concept, o idee, o realitate pe care omenii, civilizatiile l-au descoperit si folosit dintodeauna. Acest concept este scris in ADN-ul nostru si il exprimam in diverse forme.

El este o expresie codata a vietii, a universului, ii putem spune o harta a esentelor universului interior si exterior. Diverse comunitati, civilizatii, cai spirituale si religii l-au exprimat in diverse forme si s-au straduit sa-l puna in forma specifica sistemului lor. Preocuparea pentru decodarea acestor informatii a existat dintotdeauna si este echivalenta cu preocuparea fiintei umane pentru a evolua. Aceasta harta numita Arborele vietii descrie orice proces al vietii .

In aceast concept, realitatea numita Arborele Vietii, gasim Arhetipurile (modele esentiale ale vietii) care se exprima prin tot ceea ce este viu. Sunt 32 de arhetipuri primordiale care formeaza Arborele Vietii. Studiul si asimilarea acestor arhetipuri a preocupat si preocupa dintotdeauna omenirea.

Exista in acest sistem de reprezentare a universului, puncte numite Sefire ( constiinta – energie feminina) si legaturi intre ele numite Lame ( de unde s-a inspirat arta de divinatie numita Tarot) care fac legatura intre Sefire, concepte care care descriu impreuna intr-o curgere plina de gratie realitatea universului. Fiecare Sefira si Lama este in sine o cale de evolutie completa, adica prin studiul si practica aprofundata a uneia din cele 32 Sefire sau Lame se poate ajunge la Lumina esentiala.

Intrebarea este: cum putem aplica noi aceste adevaruri?

Arborele Vietii are foarte multe aplicatii, de la zona cotidiana pana la zona subtila si foarte subtila. Arborele se poate proiecta pe corpul, pe fiinta noastra si sa vedem unde se regasesc aceste proiecti pe fiinta noastra. Stiind acest aspect putem interveni, activa si rafina in noi aceste realitati (arhetipuri) , trezind universul interior din noi.

Prin tipuri de respiratii, proiectarea atentiei in diverse locuri din fiinta, invocarea Numelor Divine, Numelor Angelice (concepte ce sunt similare cu mantre din zona asiatica,numite arhetipuri ale universului) si mantre (sunete arhetipale ale universului) se trezeste, purifica si reveleaza in fiinta noastra aceste adevaruri. Incepem prin acest proces sa devenim trezi din punct de vedere spiritual si cu cat trezim mai multe realitati si mai profund in noi cu atat devenim mai aproape de realitatea numita Hristos ( perfectiunea din creatie), realitate ce exista dintotdeauna. 

Putem identifica ce Arhetipuri am venit sa asimilam intr-o viata si ce ne stimuleaza pentru a putea sa ne facem datoria catre Univers. Studiind pozitia arhetipului angelic in arbore, putem invata ce face fiecare inger, cum il putem trezi in noi si cum putem aplica aceste realitati in viata cotidiana.

De asemenea Arborele ne poate ajuta sa intelegem ce fac planetele in viata noastra , cum interactioneaza intre ele si un lucru foarte impotant - cum ne putem amorniza noi cu ele, deci cu sistemul solar.

Ne poate ajuta sa intelegem cum functioneaza cele 5 elemente (ether, aer, foc, apa, pamant) in univers, relatia dintre ele si cum putem noi sa ne armonizam cu elementele de baza ale creatiei.

Studiul Arborelui Vietii ne poate ajuta sa ne imbunatatim calitatea vietii prin expansiunea si rafinarea constiintei si faptul ca nu exista lume materiala si spirituala, exista doar o realitate prin care noi trecem cu constiinta.

Important de inteles ca studiul nu este religios, el este alchimic neutru si contine toate religiile, caile si stiintele de aprofundare a misterului vietii. Acest studiu ne poate schimba si rafina perceptia despre realitatiile vietii, ajutand pe cel care face aceasta incursiune sa treaca prin viata din ce in ce mai constient.

Pentru a afla mai multe va invit la Seminarul de Arhetipuri Angelice, care se desfasoara pentru inceput in 2 module de weekend ( 1,2 aprilie  si  8, 9 aprilie 2017).

Pentru detalii va rog sa ne contactati la hathayogaseva@gmail.com.

Gratie si Putere!

Sha Hadhim

Comenteaza cu Facebook