Beneficiile practicarii yoga in munti Skip to main content
Beneficiile practicarii yoga in munti

Yoga poate fi practicata oricand, oriunde. Asta nu inseamna insa ca unele locuri nu au o incarcatura aparte si nu au mai multe avantaje pentru practicant.

Yoga practicata la altitudine, la munte, are efecte benefice atat pentru trup, cat si pentru minte si suflet. De pilda, asanele si pranayama practicate cu ajutorul aerului pur de la munte, permit o mai buna oxigenare a creierului, stimuland astfel sistemul cardiovascular si stimuland si fluxul energetic din organism.

Citeste: ENERGIA TELURICĂ: NENUMĂRATELE BENEFICII ALE "ÎMPĂMÂNTĂRII"

Pranayama practicata in orasele cu nivel de poluare ridicat are efecte nedorite asupra organismului. Asta pentru ca, in timpul practicarii tehnicilor de respiratie, cantitatea de aer inspirata creste, insa calitatea sa este de asemenea importanta. De accea este recomandat sa profitam de fiecare sansa pe care o avem de a practica pranayama cu aer pur.

YogaSat Festival

Un alt avantaj al practicarii yoga la munte consta in faptul ca linistea specifica naturii si lipsa poluarii ne creeaza cadrul perfect pentru a ne putea deconecta de lumea ce ne inconjoara si pentru a ne conecta totodata cu noi insine.

Pentru a te bucura de efectele sporite ale practicii yoga desfasurate in natura, poti participa la YogaSat Festival, care are loc anul acesta la Cheile Gradistei, la o altitudine de peste 1300 de metri inaltime.

Festivalul acesta iti ofera prilejul de a practica meditatie la rasarit, pe culmile muntilor, precum si hatha-yoga la inaltime. Mai mult decat atat, vei avea ocazia sa te bucuri de concerte sitar, sustinute de maestrul dr. Mark Dyczkowsi, precum si de baie de gong ori de sunete ancestrale cantate la didgeridoo – toate acestea in linistea specifica zonelor montane. Vezi programul festivalului aici

Departe de agitatia orasului, iti va fi mai usor sa descoperi tainele yoga si sa te bucuri de o experienta aparte.  

YogaSat Festival

Atunci cand practici yoga la munte, o poti face in picioarele goale, pentru a absoarbe energiile telurice. Impamantarea este o metoda prin care te poti conecta la energiile pamantului, ale caror efecte sunt incredibil de puternice: reducerea stresului, reducerea inflamatiei, combaterea echilibrelor hormonale si tratarea durerilor cronice.

Electronii pozitivi la care suntem expusi zilnic si care au efecte nedorite asupra organismului pot fi anulati prin impamantare.

 

*In perioada 17-22 iunie, la Cheile Gradistei, se desfasoara a doua editie a Festivalului YogaSat. Elementele cheie ale festivalului sunt: hatha-yoga • meditatie la rasarit • pranayama • mantra chanting • didgeridoo • Vijnana Bhairava • concert la sitar • gong bath • meniu lacto-vegetarian. Mai multe info aici.

Comenteaza cu Facebook