Carmen Chirea: „Nu cred ca există yoga sportivă ... Practici yoga pentru ca ai o chemare pentru spiritual.” Skip to main content
Carmen-Chirea-instructor-yoga

Carmen Chirea este meditator Isha din August 2017 și instructor yoga din 2018, absolvind cursul în în Goa, India. Anul trecut a revenit în București, după 13 ani în care a călătorit prin toată lumea ca și Manager de cabina la Etihad Airways. A început să predea yoga la Sambodi Shangha Studio și să colaboreze cu grădinițe pentru a insufla și copiilor dragostea ei pentru India și pentru est.

Citește și: 5 asane benefice pentru persoanele diagnosticate cu astm

După o viața trăită în opulentul Dubai, Carmen a ajuns la Templul Dhyanalinga (Isha Yoga Center) unde de la high life a ajuns la lucruri simple, precum a mânca pe o frunza de bananier cu oameni în Ashram, veniți din toate colțurile lumii. Tot aici experiența de viața a lui Carmen s-a schimbat, pentru 15 minute viața ei s-a oprit în loc, trăind o stare ireală după o meditație profundă.

Mai multe despre Carmen în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Am călătorit prin toate colțurile Planetei timp de 13 ani ca și Manager de cabina la Etihad Airways in UAE. Mi-am dat aripile jos (ca și insotitoare de zbor din cauza pandemiei) dar am căpătat alte aripi de când am aterizat în Isha Yoga Center în India, Ashram construit de Sadhguru.

Mă găsiți pe FB ca și Carmen Zen; sau pe pagina Yoga cu Pitici.

Image
Carmen-Chirea-instructor-yoga

Existența mea s-a schimbat când am intrat în Templul Dhyanalinga (Isha Yoga Center) și pentru 15 minute viața mea s-a oprit în loc, stăteam în poziția de Lotus și auzeam ca prin ecou că meditația se terminase, că oamenii se îndreptau spre ieșire și eu parcă nu voiam să ies din starea ireala în care intrasem. Când am ieșit din Templul Dhianalinga, începuse să ploua sau mie îmi curgeau lacrimile. Am început să trec de la viața în opulentul Dubai și de la high life la lucruri simple: la a mânca pe o frunza de bananier cu oameni în Ashram, veniți din toate colțurile lumii dar care aveau alte preocupări.

De multe ori am alternat între lumea spirituală și comercialul în care ne învârtim toți, dar prin yoga încerci să înțelegi ca nu ești tu versus Universul, ci ești parte a lui, că exista o tranziție continua între univers și noi, între fazele lunii și noi, între copaci și plămânii noștri. Dacă începi să conștientizezi asta, o noua lume se va deschide, lume care a fost mereu aici dar ai fost prea ocupat cu mintea ta. 

Image
Carmen-Chirea-instructor-yoga

Nu cred ca există yoga sportiva, nu faci yoga ca sa slăbești sau sa te menții în forma, lucrurile astea vin dar sunt adiacente. Practici yoga pentru ca ai o chemare pentru spiritual, pentru ca vrei sa devii  o versiune mai buna a ta. 

M-am intors anul trecut în București și am început să colaborez cu studiouri pentru a preda yoga (ma găsiți la Sambodi Shangha Studio) sau colaborez cu grădinițe pentru a insufla și copiilor dragostea mea pentru India și pentru est. Cred că la școala ne învața lucruri pe care puțin le vom folosi mai târziu. Școala nu ne învața cum să fim fericiti, cum să avem compasiune, cum să ne gestionam gândurile, cum să ne înțelegem, cum să ne iubim. Ajungem la jumatatea vieții și nu știm cum funcționăm, de unde venim și unde ne îndrepatam. Ne naștem toți cu același potențial de a străluci dar nu îl cultivam. Aș vrea ca școala să îi invete pe cei mici să își valorizeze potențialul și individualitatea. Aș vrea ca noi să ne avem modele pe noi și mâine să fim o versiune mai buna decât cea de azi.

  1. Citește și: Sadhguru: ne folosim doar intelectul si asta ne dauneaza

Sunt meditator Isha din August 2017, am participat la programele Inner Ingineering, Bhava Spandana, Shoonia Meditation si Anangamanda în India. Am absolvit în Goa, India, in Aprilie 2018 cursul de Instructor de yoga 200 h. Am mai meditat în Ko Phangan Thailanda la Orion Meditation Center și în Ubud.

Image
Carmen-Chirea-instructor-yoga

De când am participat la Inner Ingineering Program (2017) fac sadhana 21 minute, asta mă ajuta psihic și mă echilibrează. Tot din acel moment am ales să îl urmez ca și ghid spiritual pe Sadhguru. Este o opțiune personală și recomand oamenilor sa urmeze un mentor cu care rezonează.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook