Ce este Panchakarma si care sunt beneficiile sale? Skip to main content
Ce este Panchakarma si care sunt beneficiile sale?

Organismul nostru are abilitatea de a se autovindeca, insa stilul de viata pe care il adoptam adesea il impiedica. Panchakarma este insa o metoda eficienta de vindecare ayurvedica, care echilibreaza, detoxifica si vindeca organismul.

In organism se acumuleaza toxine din cauza alimentatiei nesanatoase, a stilului de viata sedentar si a altor alegeri incorecte pe care le faci cu privire la stilul de viata abordat. Panchakarma este o metoda de detoxifiere si vindecare a corpului, specifica medicinei ayurvedice.

Citeste: REMEDII AYURVEDICE PENTRU AFECTIUNILE CARDIACE

Ce este Panchakarma?

Este un proces ce implica 5 metode de echilibrare a doshelor din organism, avand un efect de intinerire. Pancha inseamna cinci, iar karma inseamna tratament.

Aceasta metoda detoxifica si purifica tesuturile in profunzime, indepartand toxinele si tratand direct cauza problemelor de sanatate. Panchakarma este o parte esentiala a medicinei ayurvedice, folosita pentru eliminarea deseurilor din organele precum plamanii, vezica biliara, stomac si intestine. Aceasta ajuta la echilibrarea corpului si a mintii.

Metoda Panchakarma implica masajul, baile cu ulei si curatarea cailor nazale.

E indicat sa apelezi la un specialist in medicina ayurvedica, care este in masura sa iti faca recomandarile cele mai potrivite, personalizate in functie de starea ta de sanatate si de nevoile organimsului tau.

Inainte de Panchakarma se recomanda doua proceduri – oleatia si sudoratia.

Citeste: MASAJUL CAPILAR, RECOMANDAT DE MEDICINA AYURVEDICA

Dupa ca organismul este pregatit, se folosesc cele 5 metode specifice:

  • Vamana – voma terapeutica
  • Virechana – purgatia terapeutica
  • Nasya – instilatia nazala
  • Basti – clisma terapeutica
  • Raktamoskshana – curatarea sangelui

Panchakarma nu se face acasa, pe cont propriu, intrucat poate pune sanatatea si chiar si viata practicantului in pericol. Aceasta tehnica curativa ayurvedica se face numai sub indrumarea unui specialist in medicina ayurvedica ori a unui instructor de yoga cu experienta din acest punct de vedere.

Comenteaza cu Facebook