Cum combati jet lag-ul precum un yoghin Skip to main content
Cum combati jet lag-ul precum un yoghin

Jet lag este sindromul care genereaza tulburari de somn in urma schimbarii rapide a zonei geografice. Persoanele care calatoresc peste Ocean pot suferi de pe urma acestui sindrom chiar si o saptamana.

Jet lag-ul este definit de o tulburare a ritmului circadian, care genereaza o serie de simptome precum insomniile, tulburarile digestive sau problemele de concentrare.

In afara de suplimentele alimentare pe baza de melatonina, care pot ajuta la inducerea starii de somnolenta, nu exista alte solutii pe care sa le gasesti la farmacie pentru combaterea jet lag-ului. Organismul tau insa nici nu are nevoie de medicamente sau substante artificiale care sa induca starea de somnolenta – iata cum poti combate jet lag-ul 100% natural, precum un yoghin!

Citeste si: ULEIURI ESENTIALE CARE COMBAT OBOSEALA CRONICA

Creeaza-ti un ritual pe care sa il executi inainte de culcare – grijile excesive si gandurile care nu iti dau pace te pot impiedica sa adormi. Incearca sa iti linistesti mintea atunci cand intri in dormitor. Maseaza-ti gleznele umflate din cauza zborului cu un ulei esential precum cel de lavanda, care are efecte linistitoare. Lasa uleiul sa patrunda in piele timp de 20 de minute, apoi fa-ti un dus cald.

Bea ceai de valeriana sau lapte caldut – atat ceaiul de valeriana cat si laptele incalzit stimuleaza productia de melatonina, ajutandu-te sa adormi mai rapid.

Practica Viparita Karani in pat – daca dupa ce ai stins luminile somnul tot nu vine, ridica-ti picioarele pe perete executand asana Viparita karani si practica respiratia abdominala pret de cateva minute. Creierul se va relaxa iar somnul va veni mai repede decat ai crede.

Citeste si: 10 ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SĂ ÎȚI MENȚII CONCENTRAREA

Nu manca cu 4 ore inainte de culcare – sistemul digestiv este deja dat peste cap de zborul cu avionul si de schimbarea de fus orar, asa ca nu e nevoie sa il suprasoliciti si cu o masa tarzie. Mananca cu 4 ore inainte de culcare, ceva usor de digerat.

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. De asemenea, se vor vizita locuri cu o incarcatura spirituala aparte precum comunitatea spiritual-religioasa Auroville, dar si ashramul renumitului Sadhguru. Mai multe informatii aici.

Comenteaza cu Facebook