Cum ne poate ajuta Yoga în timpul pandemiei de coronavirus Skip to main content
yoga-protectie-coronavirus

Yoga este cel mai bun mod de a păstra un corp sănătos și o minte calmă. Practica regulată duce la dezvoltarea fizică, mentală și spirituală, aducând schimbări pozitive atât în corp și cât și în gândire. Astfel, corpul devine sănătos și energic. Digestia bună. Circulația sângelui crescută în fiecare organ al corpului. Mintea calmă, somnul odihnitor și imunitatea crescută, acestea fiind doar o parte din beneficiile practicii Yoga.

În zilele noastre Yoga posturală a fost deseori percepută ca fiind Yoga . Această interpretare este gresita. Conform Yoga Sutra, Biblia de căpătâi a practicantului, există opt ramuri Yoga  - Ashtanga Yoga.

Citește și: 8 ramuri din Yoga

Practicarea acestor opt ramuri este modalitatea corectă de a face yoga.

Dacă yoga se practică incorect, pot apărea diverse probleme fizice și mentale. Prin urmare, ar trebui urmate permanent sfaturile și sugestiile instructorilor de yoga calificați.

Citește și: Cum deosebesti un instructor de yoga adevarat de unul care doar pretinde ca e

Practica yoga a devenit foarte importantă în timpul pandemiei coronavirusului. Prevenirea coronavirusului necesită în primul rând respectarea reglementărilor guvernamentale. În același timp este necesar să acordăm o atenție deosebită disciplinei personale. Corpul trebuie menținut sănătos, iar mintea trebuie să fie liniștită, iar sistemul imunitar ar trebui întărit. Pentru asta, practica yoga este foarte utilă.

Sistemul imunitar este unul din factorii principali în prevenirea infecției cu coronavirus. Nu există încă niciun vaccin sau medicament care să vindece boala. Tratamentul spitalicesc este singura metodă de salvare a vieții pentru simptomele avansate. Principalul factor în recuperarea pacienților (în lipsa vaccinului) este o imunitate crescută. Cei care au o imunitate mai puternică pot depăși mai bine această boală.

Pe de altă parte, stresul slăbește sistemul imunitar iar în situația actuală, stresul mental în rândul publicului larg cât și în rândul celor infectați cu coronavirus crește de la o zi la alta. Au existat chiar sinucideri din cauza stresului neadministrat corect. 

Astfel, Yoga poate fi cel mai bună modalitate de ați păstra un tonus bun și de a stimula sistemul imunitar al organismului. Împreună cu yoga, pot fi adoptate și alte metode naturale.

De asemenea, Yoga îmbunătățește și funcția pulmonară, întărind mușchii folosiți pentru respirație. Corpul primește astfel îndeajuns oxigen și crește vitalitatea în corp. Inclusiv gândirea devine mai clară, mai limpede și mai pozitivă.

Ce se poate practica și ce ne poate ajuta?

1) Yama: Să se respecte regulile și reglementările sociale impuse de guvern.

2) Niyama: să se urmeze sugestiile făcute pentru igiena și disciplina personală.

3) Asana: Practicarea asanelor cu îndrumări și instrucțiuni adecvate.

4) Pranayama: Exerciții de respirație recomandate.

5) Pratyahara: Nu urmați știrile inutile și înșelătoare, eliminați concepția greșită că vom muri după ce am contractat boala și dezvoltați o gândire pozitivă.

6) Dharana și Dhyana: Practica concentrării și meditației.

Pe lângă respectarea acestor ramuri din Yoga, soarele și aerul curat, precum și o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume și consumul de apa va contribui la dezvoltarea unui sistem imunitar mai puternic în acest timp de pandemie.

Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.

Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook