Desert: Mar copt, umplut cu nuci si merisoare Skip to main content
Desert: Mar copt, umplut cu nuci si merisoare

Prepara un desert light ideal pentru zilele reci de iarna – ai nevoie de cateva ingrediente si nu mai mult de 60 de minute la dispozitie.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 mere rosii
  • ½ cana de zahar brun
  • 2 lingurite de scortisoara maruntita
  • ¼ cana de merisoare deshidratate
  • ¼ cana de nuci maruntite
  • 4 linguri de unt (poate fi ulei de cocos, pentru varianta vegana)
  • 2 bete de scortisoara (vor fi folosite pentru decor)

Citeste: REȚETĂ AYURVEDICĂ PENTRU IARNĂ: CHAI AROMAT

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Taie “capacul” merelor, apoi scobeste-le in interior cu ajutorul unei lingurite.

Intr-un bol, amesteca zaharul brun, scortisoara, merisoarele, dar si nucile. Umple apoi cele 4 mere cu compozitia preparata. Pune merele intr-o tava si pune apoi deasupa fiecarui mar putin unt si un praf de scortisoara.

In tava in care sunt merele, pune putina apa, apoi baga tava la cuptor. Lasa merele sa se coaca cel putin 50 de minute, apoi scoate-le, aranjeaza-le pe farfurie, decoreaza cu betele de scortisoara si, daca doresti, cu zahar pudra, si serveste desertul inainte sa se raceasca.

Comenteaza cu Facebook