Despre Arhangheli: Auriel Skip to main content
Despre Arhangheli: Auriel

Acest nume semnifică “Lumina lui Dumnezeu”. Auriel este arhanghelul elementului Pământ, planetei Uranus și al direcției Nord.

Auriel este, totodată, și protectorul umanității, cel care salvează oamenii din situațiile dificile și periculoase și îi conduce către starea Divină. El este, de asemenea, și speranța salvării celor aflați în infernuri (“luminătorul celor întunecați” cum spune un mare duhovnic creștin”).

Auriel inspiră pocaință, cel care manifestă justa Mânie Divină la adresa răufăcătorilor și blasfemiatorilor, cel care înlatură erorile și ignoranța sufletelor.

Este unul dintre cei 7 Arhangheli ai Prezenței Divine, purtătorul sabiei de foc la porțile Grădinii Edenului (Paradisului).

Este asociat uneori cu poezia și ca atare, patron al artelor, totodată este unul dintre inspiratorii învățăturilor Qabala și Alchimiei. 

Auriel este asociat uneori cu căldura Soarelui, dar și cu evenimente imprevizibile precum fulgerul și cutremurele de pământ (ca pedeapsă divină), oferind pe de altă parte, ajutor în cazul calamităților naturale.

Iconografic este reprezentat ca purtând din palmă o flacară ce răspandește lumina orbitoare și în cealaltă mână o spadă sau, uneori, câteva spice de grâu.

Citește și:

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza Seminarul "Cunostiinte si Energii Arhetipale", in cadrul caruia poti afla mai multe despre arhetipurile angelice. Mai multe informatii gasesti aici.

Comenteaza cu Facebook