Despre Arhangheli: Mikael (M-Y-K-A-L) Skip to main content
Despre Arhangheli: Mikael

Numele lui semnifică “Cel care este precum Dumnezeu”. Acesta este arhanghelul Sephirei HOD, care corespunde sferei de forță a Soarelui, având în subordine ierarhia Arhangheli, a elementului Foc și a direcției Sud.

Mikael este conducatorul Oștilor Cerești (al forețelor Luminii divine întotdeauna victorioase împotriva răului și întunericului), cel care menține ordinea Divină în Univers și ghidează sufletele celor morți, cântărindu-le faptele în fața lui Dumnezeu.

Este purtătorul cheilor Paradisului, conducătorul celorlalți Arhangheli (“arhistrategul” prin excelență în tradiția creștină), Puterea Angelică a pocăinței și sfințeniei, unul dintre cei 7 Arhangheliei ai Prezenței Divine, îngerul “Rugului Aprins” din teofania lui Moise.

Mikael oferă curaj, inițiativă, focalizare, putere de reacție, protejează de forțe malefice și ostile, întărește sufletul în drumul său către lumină, în depășirea legăturilor interioare și obstacolelor exterioare care limitează.

Iconografic este reprezentat ca purtând armura, un scut și în mâna dreaptă o spadă cu lamă formată dintr-o flacară sau o lance.

Citește și:

 

 

*Hatha Yoga SEVA organizează Seminarul "Cunoștiințe și Energii Arhetipale", în cadrul căruia poți afla mai multe despre arhetipurile angelice. Mai multe informații găsești aici.

Comenteaza cu Facebook