Despre Arhangheli: Raphael (R-P-A-L) Skip to main content
Despre Arhangheli: Raphael

Raphael – numele său semnifică “Vindecarea lui/ de la Dumnezeu”. Este arhanghelul lui TIPHERET, care corespunde sferei de forță a lui Mercur, având în subordine ierarhia Virtuți, ale elementului Aer și al direcției Est.

Este Puterea Angelică a vindecării și suferințelor individuale și globale, protectorul medicinii, cel care (atunci când Dumnezeu o îngăduie) alină durerile fizice sau psihice și ajută la obținerea stării de sănătate și împlinire.

Raphael este guvernatorul creativității, al multiplelor oportunități de dezvoltare a umanității ca ansamblu (prin cunoaștere și transformarea viziunii despre realitate), al științelor și cunoașterii în general.

Este protectorul pelerinilor, al călătorilor, al orbilor (la mod fizic sau simbolic) și cea mai prietenoasă Putere Angelică.

Raphael este cel care a inspirat construcția Templului lui Solomon. Este considerat totodată ca având o cunoaștere profundă în domeniul exorcizării răului.

Iconografic este reprezentat ca purtând în mâini un pește și un vas cu ulei sau un caduceu/ baston de pelerin.

Citește și:

 

*Hatha Yoga SEVA organizează Seminarul "Cunoștiințe și Energii Arhetipale", în cadrul căruia poți afla mai multe despre arhetipurile angelice. Mai multe informații găsești aici.

Comenteaza cu Facebook