Interviu Emilia Priceputu: “Niciun guru nu poate face munca in locul tau” Skip to main content
Interviu Emilia Priceputu: “Niciun guru nu poate face munca in locul tau”

Emilia Priceputu are 37 de ani, este pasionata de yoga si instructor pe cale de autorizare. A locuit in mai multe tari si a descoperit yoga in 2011, pe cand se afla in Bruxelles. A avut initiativa infiintarii unei comunitati de femei care impartasesc aceleasi pasiuni si practica yoga. Se ocupa de actiuni si evenimente de voluntariat si este activa militanta pentru ecologie. Afla mai multe despre Emilia din interviul pe care l-a oferit in exclusivitate cititorilor Yogasat.

emilia priceputu mitroi

In 2018 am avut o idee: sa aduc Bucurestiul la mine acasa, in comuna Berceni. Eu locuiesc langa Bucuresti si merg adesea in "oras" pentru diverse cursuri si yoga si, la un moment dat, naveta aceasta devine obositoare, asa ca am vorbit cu o amica, profesoara de yoga, meditatie si rebirthing, Satyamayi, sa vina sa tina seri de yoga la mine acasa. Eu am adunat comunitatea de femei din comuna, iar ea a venit cu blandetea si caldura ei aparte. Au fost seri magice, in care ne conectam la corpul si la sufletul nostru.

CITESTE Interviu Elena Nasta: “Am ales sa fac yoga cu copii pentru ca iubesc prezenta lor, naturaletea si energia lor”

Pentru ca am lucrat intensiv la mine si cu mine in ultimii ani, am ajuns, spre sfarsitul lui 2018, sa am o practica constanta de yoga, de fapt am ajuns la performanta de a face yoga singura, acasa, aproape in fiecare zi. Ajunsesem si eu, in sfarsit, dupa ani buni, sa pot sa fiu constanta si sa imi fac practica din placere, nu pentru ca trebuie.

Nasterea copilului meu a insemnat si renuntarea la vechiul job de traducator si o perioada de tranzitie spre cine sunt eu astazi. Daca pana la 30 de ani eram produsul societatii care m-a educat, acum simt ca sunt "produsul alegerilor mele constiente”.

emilia priceputu

Ideea de a face un TTC incoltise de mult in mintea mea, iar Satyamayi m-a tot incurajat sa merg sa fac acest curs. Dupa multe cautari, am ales sa fac trainingul in Romania cu Mukesh Kothari Yoga Academy. Incep in septembrie si ma bucur ca imi ofer aceasta experienta.

Pentru mine, yoga este o forma de a fi cu mine in mod constient, de a lucra cu corpul meu si de a-mi linisti mintea agitata. Cea mai semnificativa schimbare este la nivel mental, m-am "mai asezat" in mine si, la nivel fizic, mi-a tonifiat corpul incat am ajuns sa ma plac foarte tare, este o placere sa ma uit la corpul meu , lucru pe care nu l-as fi crezut posibil acum cativa ani. Nu am avut niciodata un corp lipsit de armonie, dar acum traiesc o bucurie in a fi in acest corp. Sunt constienta ca de fapt ea vine din interior, dar se simte tare bine si in oglinda.

CITESTE Interviu Silviu Constantinescu: “Yoga inseamna pentru mine un instrument excelent de dezvoltare personala si un medicament gratuit”

In prezent, practic yoga aproape zilnic, merg de doua ori pe saptamana la centrul de sanatate Verna, unde lucrez cu Stella Nicolev Garbea, miercurea am practica de grup cu vecinele mele, pentru care ma pregatesc mai multe zile inainte si, apoi, yoga de voie pentru mine cat de des apuc in functie de ce am nevoie: sa calmez o anxietate sau sa generez mai multa energie pentru o zi lipsita de echilibru.

Yoga poate aduce schimbari, cu conditia sa fie predata de oameni integri, cu un sistem de valori bine definit, care nu se invarte doar in jurul profitului si eficientei, in care fiecare om este valorizat pentru ce este el, ca fiinta.

emilia priceputu

"Trezirea mea" a fost graduala si a durat mai bine de 8 ani. Este un proces viu, in continua desfasurare  si a implicat lucrul cu multe terapii, multa rabdare si blandete. Daca am invat un lucru, in tot acest timp, este ca nimeni, absolut nimeni nu poate sa te salveze sau sa te schimbe, niciun guru nu poate face munca in locul tau. Doar tu o faci, zi de zi, iar la majoritatea oamenilor nu arata ca in filmele de Hollywood. Este grea uneori, al naibii de grea, dar diferenta o fac oamenii care te sustin, cei pe care ii alegi constient, cei cu care rezonezi.

Daca ceva din povestea mea a rezonat cu voi, va invit sa ma urmariti pe facebook si pe instagram si sa participati la evenimentele pe care le organizez in Bucuresti si in comuna Berceni. De exemplu, in cadrul campaniei internationale “Iulie fara Plastic”, am planuit o clasa de yoga cu instrumente tinuta de Cynthia Canela si un cerc de femei, la sfarsitul lunii iulie, pe care il voi tine alaturi de Roxana Susca. Toate evenimentele in care sunt implicata vorbesc despre puterea comunitatii, despre puterea lui impreuna si despre adevarata schimbare, care incepe intotdeauna cu tine, din interior. Namaste

Comenteaza cu Facebook