Ghid pentru începători: Cum să mănânci precum un yoghin | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Ghid pentru începători: Cum să mănânci precum un yoghin

Dacă practici yoga și vrei să se observe rezultatele într-un timp cât mai scurt, ar trebui să adopți și o dietă care să te ajute în acest sens – Iată cum să mănânci ca un yoghin!

Sutem ceea ce mâncăm, alimentele consumate ne influențeză starea de bine, gândurile și emoțiile așa că ar trebui să fim mai atenți la alimentele pe care alegem să le mâncăm.

Spre deosebire de nutriționiști, care clasifică alimentele din punctul de vedere al calităților sale nutriționale, yoghinii clasifică alimentele în funcție de efectul pe care acestea le au asupra trupului și minții. Astfel, alimentele sunt împărțite în 3 mari categorii:

 Alimentele de tip Tamasic: alimentele care ne fac să ne simțim obosiți, leneși. Este vorba despre alimentele bogate în zahăr și grăsimi.

 Alimentele de tip Rajasic: alimentele care declanșează o reacție imediată în organism. Printre acestea se află mâncarea picantă și cafeaua.

 Alimentele de tip Sattvic: alimentele care te fac să te simți ușor, energic și entuziast. Printre aceste alimente se află legumele, fructele, nucile și cerealele.

Un yoghin va urma întotdeauna o dietă de tip Sattvic, echilibrată și bazată pe fructe, legume, nuci și cereal integrale. Aceste alimente nu numai că sunt bogate în nutrienți de preț, însă sunt și ușor de digerat. Așadar, energia consumată pentru a le digera este minima, în schimb ce aportul energetic câștigat este maxim.

Dacă practici yoga și renunți la alimentele procesate, apoi, în timp, adopți o dietă bazată pe alimente de tip Sattvic, vei observa o schimbare majoră în bine. Dacă îți este greu să faci asta dintr-o dată, o poți face, pentru început, numai în zilele în care practice yoga. Apoi, treptat, lucrurile vor veni de la sine.

Comenteaza cu Facebook