HATHA YOGA SEVA: CALATORIE IN KASHMIR SI NEPAL – REAL MYSTIC EXPERIENCES 5TH SERIES 2018 Skip to main content
HATHA YOGA SEVA: CALATORIE IN KASHMIR SI NEPAL – REAL MYSTIC EXPERIENCES 5TH SERIES 2018

Calatorie initiatica in Kashmir si Nepal by Hatha Yoga Seva

Dupa minunata calatorie facuta anul trecut (vezi galerie foto), revenim anul acesta in Kashmir, insa adaugam in itinerariul nostru si Nepal, un taram magic presarat cu manastiri tibetane incarcate de povesti seculare pline de spiritualitate, precum si de preoti tacuti, plini de miracolul atator sfinti stiuti si nestiuti, care au trait si traiesc in aceste locuri.

Kashmir iti va oferi ocazia sa cunosti o zona de mister si spiritualitate, amplasata la mai bine de 3500 m altitudine, zona in care budismul tibetan a prosperat, la fel ca si shivaismul kashmirian, care a dat lumii multe nestemate ale spiritualitatii.

Se va vizita zona Leh, care este impanzita de peste 30 de manastiri budiste, printre care si manastirea Hemis, in care au fost gasite in anul 1900 dovezi ale poposirii lui Iisus din Nazaret.

La jumatatea calatoriei, se va pleca catre Nepal, mai exact, catre capitala acestei tari – Kathmandu. In Kathmandu si imprejurimile acestuia se va desfasura calatoria, pana la final. Se vor vizita mai multe temple din aceasta regiune, precum si un institut de studii budiste.

In timpul calatoriei in Kashmir si Nepal vei avea oportunitatea de a practica yoga si de a participa la sesiuni de meditatie tinute in locuri cu o incarcatura spirituala aparte, alaturi de doi instructori cu experienta de peste 20 de ani de yoga si meditatie, Val Voicu si Adi Moldovan.

Kashmir

Elementele esentiale ale acestei calatorii:

  • Vizitarea multor manastiri budiste printre care manastirea Hemis, manastirea Alchi si manastirea Tuiksey.
  • Vizitarea Boudhanath Stupa, considerat ca fiind cel mai sacru sanctuar al budistilor tibetani. Totodata, este si cea mai populara destinatie din Kathmandu.
  • Vizitarea Templului Swayambhu, amplasat pe un un deal din regoiunea vestica a orasului Kathmandu, cel mai vechi templu din tara, dar si unul dintre cele mai sfinte.
  • Vizitarea Templului Pashupatinath, amplasat pe malul raului Bagmati. Acesta este un intreg complex religios hindus, alcatuit din mai multe temple, sanctuare si ashramuri.
  • Sesiuni de yoga zilnice, participare la slujbe budiste.

Perioada: 25 august – 9 septembrie

Pret: 2390 euro (50% se achita in momentul inscrierii, iar restul de 50% cu 2 zile inaintea plecarii)

Locuri disponibile: 10

Inscrieri:  mail la adresa hathayogaseva@gmail.com - termen limita inscrieri 23 mai, in limita locurilor disponibile.

Programul calatoriei

25 august: plecare Bucuresti – Delhi

26 august: sosire in Leh in jurul orei 11 AM, zi de relaxare, odihna si sesiune de yoga pentru acomodare la altitudinea de peste 3500 m

27, 28, 29, 30, 31 august: vizitarea unor manastiri precum: Spituk, Hemish, Thiksey, Alchi, Mahabodhi International Meditation Centre, Palatul Local, Stongdey Monstary, Shanti Stupa, participare la slujbe budiste, interactiune cu calugari tibetani.

1 septembrie: intoarcere in Delhi si zbor catre Kathmandu, Nepal

1-8 septembrie: vizitare Kathmandu, obiective turistice de aici si manastiri, temple din imprejurimi

8 septembrie: zbor Kathmandu – Dubai sau Doha – Bucuresti

9 septembrie: sosire in Bucuresti

Tariful include:        

  • Cazare cu mic dejun indian inclus, intr-o camera de 3 stele de 2 persoane
  • Transport de la aeroport la hotel
  • Transport catre toate obiectivele turistice mentionate mai sus, cu masini dotate cu aer conditionat si cu sofer de pe plan local
  • Sedinta de yoga si explicatii legate de filozofia budista, dar si cea hindusa, care se regasesc in zona

 

Acest trip este organizat in special pentru practicantii de yoga de la clasele Hatha Yoga Seva, insa pot participa si persoane particulare non-practicante.

Comenteaza cu Facebook