Liviu Adrian Giurgea: „Pentru mine yoga este un stil de viață, o armonie către care tind cu fiecare acțiune conștientă de zi cu zi.” Skip to main content
Liviu Adrian Giurgea: „Pentru mine yoga este un stil de viață, o armonie către care tind cu fiecare acțiune conștientă de zi cu zi.”

Liviu Adrian Giurgea a trăit 7 ani în sudul Spaniei unde am experimentat o trezire spirituală minunată. A urmat cursul RYS200 în cadrul Institutului de Formare Yogashala din Marbella, Spania, unde a realizat puterea adevărată a acestei tehnologii numite YOGA.

Practica a scos în evidență cele mai relevante afecțiuni psihice prin care trecea la momentul respectiv dar și ce se petrece cu adevărat cu sănătatea lui fizică. Acea dimensiune, odată experimentată, l-a “prins” și nu i-a mai permis să se întoarcă în banalul vieții de zi cu zi. A învățat din nou să merg, să se ridice de jos, să care o sacoșă, să adopte o poziție optimă de dormit și multe altele.

Practică yoga în fiecare zi pentru el personal și de câteva ori pe săptămână cu cei care aleg să practice împreună cu el.

Mai multe despre Liviu în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Mă numesc Liviu Adrian Giurgea, locuiesc momentan în Galați, dar am trăit 7 ani în sudul Spaniei unde am experimentat o trezire spirituală minunată, brutală uneori dar necesară. Acolo am descoperit acea dimensiune interioară, puțin câte puțin după care am decis să fac ceva mai mult decât să practic și anume să mă certific pentru a putea introduce și altora această știință extrem de benefică pentru umanitate. Am urmat cursul RYS200 în cadrul Institutului de Formare Yogashala din Marbella, Spania, unde am realizat puterea adevărată a acestei tehnologii numite YOGA.

Citește și: Importanta sanatatii spirituale, dar si cum o poti cultiva

Pentru mine yoga este un stil de viață, o armonie către care tind cu fiecare acțiune conștientă de zi cu zi, înseamnă a fi aici și acum pentru orice fac orice gândesc, înseamnă prezență.

Image
Liviu-Adrian-Giurgea-instructor-yoga

Am început să fiu curios despre practica yoga în 2015 când compania unde lucram a început să pună la dispoziție clase de yoga (pentru toți angajații). Profesoara, o doamna tânără de vârsta mea, mi-a prezentat o altă fațetă a spiritualității manifestate, într-un mod neconvențional cu care am rezonat instant.

Primele efecte clare au fost la nivel mental, pentru că am realizat cât de puțin flexibil sunt în psihic/mental precum și în corpul fizic. Deși mă descurcam vizibil mai bine decât colegii mei, simțeam că am mult de lucru cu mine.

Practica a scos în evidență cele mai relevante afecțiuni psihice prin care treceam la momentul respectiv dar și ce se petrece cu adevărat cu sănătatea mea fizică. Anumite părți ale corpului pur și simplu au început să doară și să-mi arate unde sunt problemele care le ignorasem pentru prea mult timp.

Image
Liviu-Adrian-Giurgea-instructor-yoga

Deși inițial am avut progrese destul de mici într-un timp destul de îndelungat (în opinia mea), când am început să realizez diferențele adevărate în mental și ulterior în corpul fizic, mi-am dat seama că nu mă mai puteam întoarce nici măcar un pas către viața dinainte de yoga. Acea dimensiune, odată experimentată, m-a “prins” și nu mi-a mai permis să mă întorc în banalul vieții de zi cu zi.

Am învățat din nou sa merg, sa mă ridic de jos, sa car o sacoșă, să adopt o poziție optimă de dormit și multe altele.

Citește și: Sadhguru, despre ego-ul folosit pe post de scuza

Practic yoga în fiecare zi pentru mine personal și de câteva ori pe săptămână cu cei care aleg sa practice împreună cu mine, prezențial și online. Respir conștient și fredonez mantrele mele preferate destul de des în timpul zilei.

Promovez de câțiva ani buni yoga la locul de muncă (fără succes în România până acum), și ar fi o minune să văd aceasta practica în toate școlile din lume. Este o metodă care se poate adapta pentru orice vârstă, orice nivel și orice intenție.

Yoga este atât de cuprinzătoare încât doar și câteva elemente, adaptate la grupul la care se referă, poate aduce schimbări majore în modul de gândire precum și în sănătatea fizică. Visez la o lume unde nu mai ești văzut ca un nebun sau sectant dacă practici yoga într-un parc sau în general în orice loc public.

Prefer yoga conștientă, bazată pe prezență, aici și acum, folosind tehnici de respirație simple si meditații ghidate, pentru a pune focus maxim pe starea mentală de zi cu zi, minut cu minut, secundă cu secundă.

Image
Liviu-Adrian-Giurgea-instructor-yoga

Da, uneori folosesc posturi mai dificile, fizice, pentru a fortifica și a scoate în evidență starea corpului, dar nu insist. Prefer că cei care practică cu mine să dobândească acces la acea dimensiune a tranchilitații psihice mai mult decât pătrățele la abdomen.

Practic cel mai mult meditația în mișcare. Orice ocazie se ivește în timpul zilei, orice plimbare sau drum fac, îl transform într-o meditație, respir conștient, și sunt atent la fiecare detaliu care îl observ în jurul meu, fredonez o mantră și prestez atenție sporită la alinierea corpului în timpul mersului.

Maestrul meu, Javier Castro, care m-a instruit și certificat este singurul care îl urmez cand vine vorba de practica yoga la propriu. Tot ce mi-a predat ca elev este atât de vast, încât nici nu am simțit nevoia să caut în altă parte, încă descopăr și redescopăr părți din învățăturile sale prețioase.

La nivel de spiritualitate urmăresc cu drag cuvântările lui Sadhguru, care nu încetează să mă uimească cu pildele sale.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook