Luna Neagra, Lilith in Pesti, 3 mai 2019, impact puternic asupra evolutiei spirituale Skip to main content
Luna Neagra, Lilith in Pesti, 3 mai 2019, impact puternic asupra evolutiei spirituale

Luna Neagra (Lilith) intra in Pesti pe data de 3 mai 2019, avand un impact puternic asupra tuturor. Si de durata, deoarece efectele se vor resimti tot anul, pana la inceputul lui 2020, pentru toate zodiile.

Este un eveniment astrologic important, care ne afecteaza pe toti si impune schimbari in perioada ce urmeaza. Luna Neagra nu are nicio legatura cu asteroidul Lilith, cu aceasi nume. Este considerata, din punct de vedere astrologic si spiritual, un simbol karmic. Reprezinta incarcatura sau povara karmica pe care trebuie sa o achitam, datoria pe care trebuie s-o platim, indiferent ca ne place sau nu.

CITESTE HOROSCOP 2019 PENTRU TOATE ZODIILE SI ASANA RECOMANDATA FIECARUI SEMN ZODIACAL

Legendele si miturile povestesc ca Lilith ar fi fost cea dintai femeie, creata de Dumnezeu, nu Eva. Deoarece avea personalitate puternica si o inteligenta mult mai mare decat a lui Adam, barbatul s-a simtit eclipsat si i-a cerut lui Dumnezeu o alta partenera, mai docila, supusa si ascultatoare, alaturi de care sa fie multumit. Lilith a fost izgonita si s-a refugiat in lumea demonilor, impreunandu-se cu ei si dand nastere unor fiinte demonice. Dumnezeu a creat-o pe Eva, cu care Adam a fost multumit pana cand ea l-a ispitit si el a cedat, urmand ca din aceste cauze sa fie amandoi izgoniti din Rai, pe pamant, unde sa dea nastere oamenilor.

Lilith pare a fi o forta negativa, dar aceasta nu este decat o interpretare a rolului sau simbolic. Este, mai degraba, o lectie pe care trebuie s-o invatam si sa ne-o asumam. Ea ne forteaza sa ne autodepasim, sa integram si sa rezolvam lucruri ramase nerezolvate, din trecut, frustrari personale si piedici, probleme de natura emotionala si traume. Luna Neagra ne ofera un moment prielnic de retragere si de reflectare asupra noastra, a celorlalti si a existentei. Lilith poate aduce bucurie, dar nu placere, ajutandu-ne astfel sa putem observa diferenta.

Depinde de noi si de ceea ce facem modul in care vom experimenta acest tranzit. Practica yoga si meditatia sunt foarte utile si recomandabile in acest context si in perioada ce urmeaza. Ne putem simti lipsiti de speranta, dezorientati, chiar depresivi, astfel incat constientizarea sporita este cea mai folositoare in asemenea momente.

Lilith reflecta natura noastra ascunsa, intunecata, reprimata, “umbra” pe care ne temem s-o acceptam si s-o integram, sa o constientizam si s-o aducem la suprafata. Este latura de care fugim si pe care incercam s-o cosmetizam, s-o ascundem de ochii lumii, sub aparente mai placute si atragatoare, dar false. Lilith reprezinta bagajul vinovatiei, al temerilor si al slabiciunilor. Ne indeamna sa facem un salt de vointa, prin care sa depasim blocajele karmice anterioare.

CITESTE AMINTIRILE POT INFLUENTA STAREA DE CONSTIINTA

Luna Neagra in Pesti nu este la fel de negativa, precum se manifesta in combinatie cu alte semne zodiacale. Dar poate rascoli trecutul, poate scoate la iveala obsesii, vicii, dependente, ispite, provocari, sexualitate, suferinta. Se spune ca Luna Neagra in Lilith aduce cu sine o karma a durerii, din trecut. Pot reveni stari pe care le-am mai trait, cu scopul de a le intelege si de a ne elibera de ele, pentru a progresa spiritual.

Zodia Pesti este guvernata de Neptun, planeta iluziilor, a viselor si a fanteziilor. Efectul insuflat de aceasta conjunctie astrala poate fi de dezamagire, deziluzie, confuzie, teama. Sensibilitatea sporita este, totodata, si o invitatie catre profunzime, spiritualitate. Este terenul fertil pentru inclinatiile catre mister, superstitii. Vestea buna este ca Luna Neagra in Pesti are un mare potential mistic. Momentul astral este benefic pentru cei care practica yoga si meditatie, deoarece sporeste intuitia, clarviziunea.

Comunicarea este, de asemenea, favorizata, la fel telepatia si evolutia spirituala. Practicile spirituale, yoga si meditatia, se recomanda sa se concentreze pe tehnici si intentii care relaxeaza, care anihileaza temerile si linistesc mintea confuza, care sprijinesc depasirea durerilor pricinuite de datoriile karmice, de situatiile de viata cu care ne confruntam cu totii.

Speranta si increderea, ca intentii pe care sa se bazeze practica, sunt stalpi de rezistenta in acest moment astral si dupa aceea, cand efectele se vor manifesta din ce in ce mai vizibil, in viata noastra. Este momentul in care sa ne amintim ca orice evolutie are un pret si ca este de preferat sa platim acest pret pentru a putea progresa, in locul stagnarii, pentru a putea depasi blocajele care ne-au obstructionat sau ranit pana acum. Lilith este un “rau” necesar, care provoaca la un salt in constiinta, catre acceptare, iertare si iubire.

 

 

Hatha Yoga Seva va invita la retreat in Gherdeal, in perioada 27-30 iunie 2019. Invitația este deschisa pentru toti cei care vor sa isi modifice mentalul intr-o maniera pozitiva, sa capete increderea si motivatia esentiale pentru o practica individuala constanta. Locuri limitate. Rezervari si inscrieri pe: hathayogaseva@gmail.com. Mai multe detalii aici.

Comenteaza cu Facebook