Lună plină din 3 August va marca semnul Vărsătorului. Pot exista conflicte interioare | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
luna plina

Luna plină reprezintă ultimul stadiu al ciclului lunar , un moment în care emoțiile sunt mai puternice decât de obicei și mai dificil de controlat. E posibil să te simți ceva mai dezechilibrat emoțional sau mai creativ în această perioadă.

Pe data de 3 august, luna plină va marca semnul Vărsătorului. Cum Vărsătorul nu este cel mai emoțional semn, nu va fi cazul de o încărcare prea mare în planul emoțiilor. Mai degrabă, luna plină va da energie unor stări de echilibru, relaxare mentală, o altă perspectivă spirituală și eliberarea de ceea ce nu ne mai servește.

Deși o vom resimți mai blând decât pe celelalte, această lună plină în special, poate crea conflicte interioare. Vărsătorul este un neîncetat căutător al Adevărului, iar Venus și Marte fac opoziție lunii în această perioadă, așa că e posibil să apară conflicte sau situația de ne confrunta direct cu ceea ce ne aduce disconfort de mult timp. 

Atenție la problemele cu gleznele, gambele și călcâiele și, în general, cu partea inferioară a corpului. Este indicat să eviți pe cât se poate intervențiile chirurgicale.

Luna plină este întotdeauna un moment excelent de întoarcere a atenției spre interior. Energia lunii este prin definiție una de introspecție, așa că poți amplifica efectele meditației sau ale practicii yoga la fiecare lună plină.

Image

Chandra Namaskar – Salutul Lunii

Poți onora această lună plină printr-o practică de seară, cu efect de calmare și răcorire, dar și de relaxare a sistemului nervos. Ai grijă să practici corect Salutul Lunii și cât se poate de conștient.

Citește https://www.yogasat.ro/ce-este-salutul-lunii-chandra-namaskar

Image

Concentrarea pe Bindu Chakra

Deseori denumită și a opta chakră sau chakra lunii, Bindu este localizată la nivelul scalpului, sub vârtejul părului pe care majoritatea oamenilor îl fac în vârful capului. Simbolul chakrei este semiluna, însă atunci când este activată, luminează și radiază puternic, precum luna plină.

Energia Bindu este una foarte puternică, fiind denumită “fântâna tinereții”, locul din care izvorăște Amrita, nectarul imortalității.

Concentrarea pe Bindu chakra este binevenită oricând, însă energia lunii pline va face meditația mult mai accesibilă. 20 – 30 minute de meditație pe sunt suficiente pentru început. Este de preferat ca practica meditativă să aibă loc după Chandra Namaskar și să te asiguri că luna a răsărit deja în timpul meditației

Mihaela Dragomir 

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook