Lună plină în Pești – 2 septembrie, Un moment prielnic pentru meditație Skip to main content
Shiva-luna-plina

Luna în Pești va face ca sensibilitatea emoțională să crească, iar percepția mediului exterior să fie și ea foarte acutizată. Nativii din Pești vor fi cei mai afectați de această lună plină, însă și restul semnelor vor resimți o apăsare mai puternică a planului emoțional.

Zilele acestea (înainte și după luna plină) pot apărea stări de nesiguranță, pasivitate, inerție, senzația că aștepti ca ceva să se întâmple în viața ta, dar nu știi ce.

Organele precum tălpile, degetele de la picioare, hipofiza, glanda pineală sunt mai sensibile în această perioadă, așa că e nevoie să ai grijă de ele. O dezechilibrare majoră se va simți și în cazul producției de endorfină și melatonină, deci atenție la somn și la activitățile care nu îți fac deloc plăcere. Ca în orice perioadă de lună plină, intervențiile chirurgicale nu sunt deloc recomandate.

Este un moment bun pentru interiorizare și pentru meditație. Luna plină în Pești ajută să facem puțină ordine în subconștient, fie că vrem, fie că nu. Având în vedere că oricum vor ieși la iveală patternuri emoționale, este indicat să nu ne lăsăm antrenați în “monkey mind” și să încercăm să observăm, mai degrabă, ce patternuri mentale stau la baza acestor emoții.

Invocarea Divinității te va ajuta enorm în această perioadă. Chiar dacă nu ai o practică personal care se bazează pe asta, este un moment bun să o începi. Poți să te întrebi ce lecții ai de învățat din evenimentele recente, ce plan există pentru tine acolo Sus. Doar învață să asculți. Simpla trecere de la anxietate la curiozitate în ceea ce privește schimbările cu care te-ai confruntat îți va face viața mult mai ușoară.

Această lună plină va avea o amprentă și asupra calității somnului. Cel mai probabil, vor fi câteva nopți cu insomnii în jurul datei de 2 Septembrie, dar pot apărea și vise ciudate sau agitate. Nu uita că visele sunt o proiecție a subconștientului, iar dacă ți le amintești a doua zi, întoarce-te la practica meditativă pentru a observa exact ce emoții ai suprimat/reprimat cu privire la acel subiect.

În cazul în care nu poți să adormi, meditația făcută în miez de noapte este minunată. Rămâi cel puțin 20-30 minute în meditație înainte de somn și îți vei regla astfel și secreția de melatonină pentru a contracara efectele lunii pline.  

Mihaela Dragomir 

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook