Skip to main content
luna-plina-eclipsa

Așa cum luna nouă marchează noi începuturi iar luna plină marchează un punct culminant, la fel eclipsele de lună reprezintă “borne” celeste. Putem privi eclipsa de lună ca pe o lanternă mai puternică, menită să ne lumineze Calea și să ne arate blocajele karmice acolo unde ele există. Astrologic, eclipsele imprimă o nouă viteză timpului: deschid noi uși, închid altele vechi, deci este momentul pentru noi începuturi și încheierea unor vechi “afaceri” la nivel social și relațional.

Image
eclipsa-luna

Luna plină va ajunge în semnul Săgetătorului pe 26 mai, la ora 13.13, iar penumbra eclipsei (chiar dacă nu va fi vizibilă la acea oră în România), ne va oferi o schimbare în perspectivă. Eclipsele de lună ne ajută să conștientizăm mai clar influența exteriorului asupra modului nostru de a gândi și de simți. Chiar dacă nu ne place ce vedem în această perioadă, e bine să înțelegem conceptual de ciclicitate, de finaluri și începuturi.

Eliberarea karmică

Eclipsa de lună din Săgetător de anul trecut, din 5 iunie, a fost doar începutul unei serii de eliberări și curățări karmice. Adu-ți aminte ce evenimente notabile s-au întâmplat atunci, cine au fost principalii actori, ce conflicte s-au desfășurat, în ce locuri și ce lecție ai avut de învățat în ultimul an. Dacă ai învățat-o, îți va fi mai ușor în aceste zile.

Este momentul unei evoluții în conștiință, în care va fi nevoie să eliberăm vechile convingeri, să dăm la o parte vălul iluziei care ne separă de Adevăr. Urmează câteva zile în care maya va fi destructurată, pentru a ne face să vedem, măcar temporar, o altă dimensiune a realității. Toate zodiile vor fi afectate în jurul datei de 26 mai, cu un impact mai mare asupra celor născuți în zodiac Săgetător și Gemeni.

Această serie de eclipse de lună este doar o pregătire pentru eclipsa de Soare în Săgetător, ce va avea loc pe 4 decembrie 2021. Sub puse sub lupă relațiile, în special cele în care ne este pusă la încercare capacitatea de a fi autentici și de a ne rosti adevărul.

Ajutorul meditației

Cea mai rapidă modalitate de “arde” karma, rămâne meditația. Desigur, putem apela la kriyas pentru purificare sau la chanting pentru creșterea vibrației, însă meditația ne va face mai ușoare aceste zile de eliberări karmice. E ca și când am veni în spijinul Universului, cu acceptare a schimbărilor ce urmează să vină, fără rezistență sau întrebări apărute din ego.

Citește și: Mic ghid de meditatie pentru incepatori sau cum sa meditezi singur acasa

E recomandat să avem o rutină a meditației, măcar în aceste zile să încercăm să o păstrăm la aceeași oră din zi, cu concentrare în Ajna și conștientizarea acelor evenimente care se întâmplă în interior.

Dacă ai o mantră personală, folosește-o cel puțin 30 minute în meditație. Dacă nu ai sau nu ai meditat până acum, fă în așa fel încât să petreci timp în interiorizare și introspecție.

Mihaela Dragomir 

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

      

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook