Mădălina Antonescu: „YOGA reprezintă pentru mine un drum al cunoașterii.” Skip to main content
Mădălina-Antonescu-instructor-yoga

Mădălina Antonescu este absolventă a facultății de Jurnalism, a facultății de Psihologie și Psihoterapeut Integrativ și instructor Hatha Yoga. Pentru ea yoga reprezintă un drum al cunoașterii care a ajutat-o să se simtă ca un întreg, să găsească acel punct al conștiinței din care poate cuprinde tot ceea ce este.

Yoga a ajutat-o, de asemenea, să aibă mai multă claritate în viața ei schimbându-i întreaga viziune asupra vieții.

Mai multe despre Mădălina în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Eu sunt Mădălina Antonescu, absolventă a facultății de Jurnalism, a facultății de Psihologie și Psihoterapeut Integrativ.

Image
Mădălina-Antonescu-instructor-yoga

În 2017, din dorința de a mă cunoaște mai mult, de a găsi o modalitate de exprimare potrivită, de a descoperi acel “loc” în care să simt siguranță, confort și echilibru am ales să practic yoga. Așa am descoperit că YOGA mă reprezintă mai mult decât orice altceva încercasem până atunci și astfel am devenit instructor Hatha Yoga.

La fel ca și în cazul meu, oamenii participă la clasele mele pentru că sunt preocupați de propria persoană, de evoluție, pentru că au nevoie de timp și spațiu cu propriul corp, pentru că își doresc să creeze o relație sănătoasă cu ei înșiși.

YOGA reprezintă pentru mine un drum al cunoașterii. Un drum pe care încă mă descopăr. Aici mă regăsesc ori de câte ori am nevoie de mine, iar această regăsire o trăiesc cu multă recunoștință. Aș putea spune ca yoga este spațiul reprezentativ pentru mine, un spațiu în care mintea își găsește liniștea, corpul găsește căi de eliberare, iar spiritul… spiritul trăiește libertatea.

Image

Yoga m-a ajutat să mă simt ca un întreg. De fapt, m-a ajutat să găsesc acel punct al conștiinței mele din care să pot cuprinde tot ceea ce sunt. Și poate că cel mai valoros lucru pe care practica yoga l-a adus în viața mea a fost și este capacitatea de exprimare. Cu toții avem nevoie să ne exprimăm, să exprimăm idei, emoții, trăiri. Unii o pot face mai ușor prin cuvinte sau poate scriind cuvinte, unii se exprimă pictând… eu mă exprim cu ajutorul corpului și mă bucur că astfel mă pot conecta cu mine și cu cei din jur.

Yoga m-a ajutat să am mai multă claritate în viața mea. Nu a schimbat neapărat modul meu de viață, ci viziunea asupra vieții. Prin yoga am devenit mai prezentă în tot ceea ce fac, m-a ajutat să trăiesc acest ACUM pe care nici nu știam că-l caut.

Sunt certificată YOGA ALLIANCE 200 TTC HATHA YOGA, o categorie ce consider că îmbină perfect mişcările corpului cu respirația conștientă, o practică ce aduce echilibru, flexibilitate, deblocare, flux de energie și vitalitate.

Practica de yoga aduce foarte multe beneficii, pornind de la atenția asupra  posturii și implicit respect pentru propriul corp până la starea de echilibru si relaxare. Yoga este un mod de comunicare cu propriul corp, avem nevoie să învățăm acest limbaj pentru a ne putea vorbi.

Image
Mădălina-Antonescu-instructor-yoga

Practic meditație, pentru ca prin meditație îmi antrenez atenția. Suntem unde este atenția noastră, iar în felul acesta, eu aleg unde vreau să fiu. 

Apreciez foarte mulți oameni, iar unii dintre ei chiar mă inspiră. Nu aș putea spune că există în viața mea un maestru care mă ghidează, însă mă bazez foarte mult pe instinct și asociez instinctul cu vocea ghidului interior, care este pur și simplu parte din mine.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook