Memoria celor 84 de creatii este reflectata in corpul omenesc si activata prin yoga Skip to main content
Memoria celor 84 de creatii este reflectata in corpul omenesc si activata prin yoga

In traditia indiana, daca esti un practicant serios de yoga, niciun astrolog nu se va incumeta sa-ti faca preziceri, deoarece intelege faptul ca ti-ai luat viata in maini. Asta inseamna sa practici yogasana, sa devii constient si responsabil de viata ta. Iti transformi corpul si mintea in posibilitati, iar acestea devin instrumente, in loc de piedici.

Procesul de transformare a corpului, schimbarea texturii sale, modificarea informatiei sale fundamentale, care il determina sa functioneze guvernat de anumite tipare compulsive, necesita un grad de hotarare, de fermitate si de putere. Nu mai esti dispus sa cedezi cercurilor vicioase ale compulsivitatii. Mergi acolo unde vrei sa mergi.

CITESTE CELE MAI DIFICILE ASANE SI EFECTELE ACESTORA

Daca executi postura corect, daca alinierea este corecta, se potriveste cumva cu alinierea cosmica. Cele 84 de yogasane reprezinta 84 de alinieri, deoarece existenta, precum o cunoastem, este considerata a 84-a creatie. Memoria acestor 84 de creatii este reflectata in corpul omenesc. Aceasta memorie incercam s-o activam si s-o folosim.

Daca cineva realizeaza aceste 84 de posturi perfect sau daca realizeaza perfect o singura postura si le abordeaza astfel pe celelalte 83, acea persoana poate accesa tot ceea ce s-a intamplat pana acum in Creatie, deoarece memoria aceasta se afla in interiorul nostru, codificata.

aliniere yoga

Yogasanele sunt mijloace puternice de conectare. Yoga inseamna uniune. Iar uniune inseamna ca doi devin unul. Sunt doar doua entitati in aceasta existenta: tu si restul existentei. In restul existentei, poti identifica entitati individuale dar, in esenta, exista doar acestea doua: tu si restul existentei. Fiindca nu exista decat doua dimensiuni ale experientei in interiorul tau. Nu stii ce este sus sau jos in acest cosmos. Nu stii ce este inainte sau inapoi. Acestea sunt lucruri nascocite din convenienta. Fundamental, exista doar aceste doua dimensiuni ale experientei: cea interioara si cea exterioara.

CITESTE GRESEALA IN ASANE: SI TU O FACI SI NU STII

Yoga creeaza uniunea dintre aceste doua dimensiuni, cea interioara si cea exterioara, dintre tine si restul, dintre tine si ceilalti. Atunci cand nu mai exista realitatea denumita “tu si ceilalti”, cand ramane doar realitatea numita “tu si tu”, aceasta e yoga. Asanele sunt forme fizice de apropiere de aceasta uniune ultima, deoarece se lucreaza cel mai usor cu corpul fizic. Daca incerci sa te apropii de aceasta uniune cu mintea, iti va juca mult prea multe feste.

In ce priveste corpul, macar stii cand face corect sau gresit ceva, iti dai seama cand coopereaza si cand nu. Daca fortezi mintea prea mult, te va face sa crezi tot felul de lucruri si te va lasa balta a doua zi. Corpul este mult mai de incredere. Daca lucrezi cu el intelept, yogasanele te pot duce la uniunea ultima. Pana acolo, inainte de aceasta aliniere finala, se petrece alinierea interioara, prin executia corecta a posturilor. Alinierea interioara va crea, in mod natural si de la sine, o alchimie de sanatate, bucurie, binecuvantare si, mai ales, echilibru.

Echilibrul a fost si este mult prea mult ignorat de societatea moderna, care plateste un pret imens din aceasta cauza. Indiferent cata inteligenta ai, cata competenta, educatie sau calificari, daca nu ai echilibrul necesar, nu vei reusi. Nu vei merge prea departe in viata. Cel mai important lucru pentru oamenii care cauta succesul este echilibrul. Indiferent de domeniu: corporatist, militar, politic samd.

Numai daca ai echilibru netulburat de conjuncturi, de situatii exterioare, iti poti folosi inteligenta si competenta. In caz contrar, chiar si cele mai grozave calitati pe care le poate avea un om se irosesc, din cauza lipsei de echilibru. Hatha yoga aduce acest echilibru.

Comenteaza cu Facebook