Mihaela Matei: „Yoga este un sistem complet creat pentru a-l ajuta pe om, să aducă atenția de la exterior la interior.” Skip to main content
Mihaela-matei

 Mihaela Matei are 54 de ani și de 18 ani locuiește în Italia. Practică yoga de 8 ani iar în 2019 a devenit instructor Hatha Yoga.

Mihaela practică yoga la fiecare zori de zi, 4 ani meditația Krya Yoga, meditația pentru pace pe pământ și Golden Lotus Meditation create de maestrul ei Yogiraj Satgurunath Siddanath, și nu în ultimul rând meditația nidra-yoga.

Citește și: Cum functioneaza Nidra Yoga

Mai multe despre Mihaela în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Mă numesc Mihaela Matei, am 54 de ani, trăiesc și muncesc în Italia de 18 ani. Practic yoga de 8 ani și din 2019 am devenit instructor de Hatha Yoga, din dorința de a ajuta și a transmite și celorlalți acest secret al longevității, al bunăstării mentale și emoționale.
Am urmat cursul la Roma, în centrul Vipashyana Yoga - Yoga Alliance International unde continui sa practic ca și elevă. Am obținut certificatul de facilitator în mindfulness metoda lui Jon Kabat Zinn.

Image
Mihaela-Matei-instructor-Yoga

Yoga pentru mine înseamnă viața trăită în “aici și acum”, în armonie și iubire cu mine și cu tot ce mă înconjoară.

Acum 2 ani am ajuns, din cauza muncii excesive și a problemelor personale, la un nivel mare de stres și haos în viața mea.
Căutăm răspunsuri, dar nu găseam … până într-o zi când, o prietenă îmi zise: “nu mai caută, pentru tine yoga e soluția”... si așa a fost. Centrul de Yoga era la 3 minute de casa mea, am intrat și … am rămas.
De atunci nu am lipsit la nici o lecție si continui sa merg si acum chiar dacă sunt instructoare. Mulțumesc încă o data instructoarelor mele, Shanta și Chandrika (namasté).

Viața mea s-a schimbat încet într-un mod radical. Am început să aplic filozofia yoga; începând cu regulile de comportament față de cei din jur (YAMA), față de mine (NIYAMA), posturile (ASANA) mi-au modelat corpul și a devenit mai ușor, flexibil și sănătos, apoi cu ajutorul tehnicilor de respirație (PRANAYAMA), a conștientizării (PRATYAHARA), a concentrării și a interiorizării de sine (DHARANA), a tehnicilor de meditație (DYANA), să combat stresul, să controlez gândurile negative, să am o claritate mentală.
Am realizat că, yoga este un sistem complet creat pentru a-l ajuta pe om, să aducă atenția de la exterior la interior, acolo unde se află puterea lui interioară, iubirea, fericirea, cunoașterea și conștiință, pentru a fi OM cu adevărat.

Image
Mihaela-Matei-instructor-Yoga

Cred că yoga în școli ar fi un instrument prețios, pentru a îmbunătăți forma fizica, concentrarea, memoria, echilibrul psiho-fizic și deficitul de atenție al elevilor.
Yoga practicată la locurile de munca, ar fi poate salvarea întregii societăți în aceste vremuri în care timpul pare ca nu ne ajunge, stresul este din ce în ce mai mare; ar fi soluția pentru a trece din “modalitatea de a face, a vrea, a avea”,  în modalitatea de a fi prezenți cu adevărat în viețile noastre, de a deveni empatici, rezilienți și mai productivi.

Practic Yoga dimineața-n zori, timp de o ora (asane, pranayama, ritualurile tibetane, surya yoga), practic ca și elevă cu instructoarele mele, practic împreună cu elevii mei; mai tot timpul aplic yoga în viața mea, este ca o uniune cu mine. Practic yoga conștientă.
Fiecare asana este ca o meditație ghidata, îmbinată cu respirația conștientă, urmărirea senzațiilor corpului și prezenta mentală.

Image
Mihaela-Matei-instructor-Yoga

Practic de 4 ani meditația Krya Yoga, singură și în grup, meditația pentru pace pe pamant și Golden Lotus Meditation create de maestrul meu Yogiraj Satgurunath Siddanath, și nu în ultimul rând meditația nidra-yoga.
Urmez învățăturile maestrului meu YOGIRAJ SATGURUNATH SIDDHANATH și ale lui SATGURU JAGGI VASUDEV. Moto-ul meu pentru pace și egalitate între oameni este:
UMANITATEA, este religia care ne uneste,
RESPIRAȚIA, este rugăciunea care ne unește,

CONȘTIINȚA, este divinul care ne unește!

(YOGIRAJ SATGURUNATH SIDDHANATH).

Namasté!

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook