Popovici Ana-Maria: „de când practic yoga mă grăbesc mai puțin” Skip to main content
Popovici-Ana-Maria

Popovici Ana-Maria practică yoga de 4 ani iar cel mai mare impact pe care îl resimte prin practica yoga este o stare de bucurie pură, copilărească, de parcă acum ar descoperi cu adevărat lumea. A reușit prin practică să elibereze tensiunile și grijile și poate spune că de când practică yoga se grăbește mai puțin.

Mai multe despre Ana-Maria în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat:

”Yoga mi-a oferit șansa spre introspecție atunci când aveam cea mai mare nevoie, m-a determinat să înțeleg cât de important este să mă accept așa cum sunt, cu vulnerabilitățile și fricile mele, dar și cu darurile și puterea mea interioară.

Image
ana-maria-popovici-yoga

Efectele yoga au fost variate de-a lungul timpului  pentru mine în funcție de etapa de evoluție în care mă aflam.

Dacă ar fi să mă gândesc la cum eram acum 4 ani, când mă lăsăm copleșită de griji și de frici, odată cu stăpânirea pranayama am reușit să controlez și într-un final să eliberez toată tensiunea pe care o puneam asupra mea.

Vezi aici gama naturala de lumânări parfumate YogasatShop.ro

Însă cel mai mare impact pe care îl resimt și pe care îl savurez în fiecare zi, este o stare de bucurie pură, copilărească, de parcă acum aș descoperi cu adevărat lumea.

De când practic yoga mă grăbesc mai puțin, asta pot să spun sigur :) mă focusez mai mult pe a trăi și a simți anumite evenimente, decât să mă grăbesc să iau o decizie, să judec, să etichetez. Este că și când totul capătă un alt sens acum.

Cu cât ştii mai mult, cu atât îţi dai seama că ştii prea puţin. Același lucru este și cu yoga.Practic yoga zilnic și încă mă minunez de cât mai am de învățat și de integrat.

Cred că asimilăm foarte mult din energia societății, fiind expuși atât de mult către digital. Privind partea pozitivă a situației, ne-am îmbunătățit considerabil calitatea vieții, însă pe de altă parte, ne conectăm tot mai puțin la noi și la ceilalți or yoga înseamnă mai presus de toate uniune.

Image
popovici-ana-maria-yoga

Citește și: Oamenii de stiinta au descoperit cum poti controla gandurile

Dacă într-adevăr ar fi inclusă în sistemele de învățământ sau la locurile de muncă, imaginează-ți cât de mult ar progresa umaninitatea, cât de mult timp am economisi dacă ne-am detașa de griji, de judecata împotriva celorlalți sau de ce păreri au ceilalți despre noi, de trăitul în trecut, dacă ne-am detașa de ideea de a fi perfecți și de a face totul perfect.Ce ar însemna dacă nu am mai fi tot timpul reactivi în raport cu cei din jur și ne-am apropia mai mult de noi înșine și de cine suntem cu adevărat?

Și dacă vrei să faci yoga sportivă, tot ajungi într-un fel sau altul să te conectezi la tine și să faci yoga conștientă.

La început, îmi doream să fac toate posturile cât mai repede și cât mai perfecte. Însă din yoga dai examen în fiecare zi. Îți dai seama de limitele corpului tău, îți crești nivelul de răbdare, îți asculți gândurile și într-un final te-ai trezit că important nu este postura finală și cât de perfectă este, ci cum și cât te-ai schimbat tu (la orice nivel) în această călătorie a autocunoașterii.

Image
ana-maria-popovici-yoga

Nu știu dacă am un maestru pe care îl urmez. Admir mulți practicanți și încerc să asimilez câte un pic din fiecare stil. Îmi place să știu poveștile de viață din spatele oricărui maestru așa încât m-au impresionat foarte mult Swami Shivananda, Iyengar, Pattabhi Jois, Osho.

Și nu în ultimul rând, o admir mult pe Veronica Miona, profesoara cursului de instructor yoga de la Fitness Scandinavia pentru că încă mă inspiră constant cu pasiunea și dedicația ei pentru yoga. ”

Namaste!

 www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspirație în practică 

Comenteaza cu Facebook