Skip to main content
Prahlad Jani, yoghinul care nu mananca de peste 70 de ani

Prahlad Jani, un yoghin de origine indiana in varsta de 82 de ani, a uimit intreaga lume sustinand ca, de mai bine de 70 de ani, nu mananca nimic, dar nici nu se hidrateaza consumand lichide.

Pentru a cerceta mai bine cazul, medicii indieni l-au internat, in anul 2010, pret de doua saptamani intr-un spital, monitorizandu-i in permanenta starea. Cadrele medicale sustin ca sunt uluite de declaratiile facute de Prahlad, insa totodata confirma faptul ca pe parcursul celor 15 zile in care a fost internat, nu a consumat absolut nimic, nici in stare solida, dar nici in stare lichida.

Pe de alta parte, medicul Michael Van Rooyen din cadrul Universitatii Harvard sustine ca, in functie de conditiile climaterice precum temperatura sau umiditatea din aer, omul ar putea trai fara sa bea apa 6 zile, poate 7 intr-un caz exceptional. Fara mancare organismul poate supravietui pana la 3 luni, daca se consuma lichide cu un continut ridicat de vitamine si electroliti.

Singurul contact pe care Prahlad Jani l-a avut cu apa a fost in timpul dusului zilnic, insa nimic mai mult. Fara apa, organismul moare rapid. Doar respirand pierdem 1-2 litri de apa zilnic, fara sa facem nimic altceva.

Jani sustine ca a plecat de acasa pe vremea cand avea numai 7 ani, iar de atunci este adeptul unui stil de viata care nu implica hrana si lichide, ci numai energie vitala. Potrivit spuselor acestuia, o zeitate ii pune elixirul vietii pe cerul gurii asa ca nu mai e nevoie de altceva. Ceea ce este de-a dreptul curios este ca Jani nu are nicio leziune pe corp, in afara de o mica gaura in cerul gurii, descoperita chiar de catre medici in timpul analizelor.

In vreme ce unii medici sunt sceptici si il blameaza pentru ca vrea sa pacaleasca lumea, altii sustin ca au mai vazut cazuri asemanatoare, ale unor oameni care au abilitati supranaturale. Acestia din urma ii studiaza cazul, cu scopul de a depista metode prin care oamenii pot supravietui in situatii extreme precum calamitatile naturale.

Jani sustine ca poate merge si 200 de kilometri prin jungla fara sa transpire deloc si fara sa oboseasca. De asemenea, el sustine ca mediteaza ore in sir, insa o poate face si luni la rand fara sa depuna vreun efort.

Programul zilnic al yoghinului octogenar este urmatorul: se trezeste la 4 dimineata in fiecare zi, in pestera in care locuieste, amplasata in apropierea templului Gujarati din zona Ambaji. O mare parte din zi si-o petrece meditand si este cunoscut de catre oamenii din zona, care il considera un sfant.

Comenteaza cu Facebook