Ritual de yoga pentru celebrarea echinoctiului de primavara Skip to main content
Ritual de yoga pentru celebrarea echinoctiului de primavara

Pe 20 martie 2018, la ora 18:15, a avut loc echinoctiul de primavara, adica momentul in care ziua si noaptea sunt egale in orice loc de pe Pamant.

Celebreaza acest moment care marcheaza venirea primaverii astronomice, cu un ritual de yoga specific, care sa te ajute sa intampini noul anotimp asa cum se cuvine.

Practica Saltul Soarelui de 108 ori

Surya Namaskar, adica Salutul Soarelui, este practicat de yoghini de 108 ori la fiecare schimbare de anotimp. Iti va lua in jur de o ora, o ora si jumatate si va fi destul de solicitant, insa daca practici yoga in  mod regulat, vei reusi sa faci fata acestei provocari. Pe masura ce corpul iti oboseste, poti face miscari mai putin ample si solicitante.

Citeste: ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ: SEMNIFICAȚII ȘI TRADIȚII

Incanteaza o mantra pentru intampinarea primaverii

Inainte de sesiunea de meditatie, incanteaza o mantra pentru a celebra aceasta zi. Poti alege Gayatri Mantra sau orice alta mantra cu care rezonezi.

Ocupa-te de purificare

Iar purificarea nu face referire numai la detoxifierea corpului. Fa curatenie acasa, renunta la obiectele de care nu ai nevoie, arunca gunoaiele, fa curatenie in masina si doneaza obiectele pe care nu le folosesti.

Ocupa-te de apoi de trup incepand sa postesti sau tinand cateva zile de detox mai strict. Astfel, vei stimula eliminarea toxinelor din organism, pregatind trupul pentru venirea primaverii.

Nu in ultimul rand, fa curatenie in ganduri. Seteaza-ti teluri pentru noua etapa ce incepe, apoi asigura-te ca le vei indeplini. Inlocuieste gandurile rele cu unele frumoase si pozitive.

Citeste: SURYA NAMASKAR – CE ESTE SI DE CE SE PRACTICA

Fa un gest simbolic

Marcheaza momentul venirii primaverii cu un gest simbolic precum plantarea unei flori ori a unui copac. Astfel, ai ocazia de ajuta primavara sa se instaleze.

Iesi din faza de hibernare

Pe masura ce natura revine la viata, asa ar trebui sa faci si tu. Mareste timpul alocat practicii yoga si meditatiei si fa tot posibilul pentru a practica, ori de cate ori ai ocazia, in aer liber – in gradina casei, in parcuri sau pe malul unui lac. Atat mintea, cat si spiritul iti vor fi avantajate de practica yoga in aer liber.

 

*Vrei sa iti imbunatatesti respiratia? Suferi de rinita sau sinuzita? Vino la workshopul Jala Neti pentru a invata cum sa iti cureti si purifici caile nazale. Mai multe informatii gasesti AICI.

**Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.

 

Comenteaza cu Facebook