Șeitan în stil asiatic reteta vegetariana Skip to main content
Seitan-paste de orez

.Seitanul este foarte popular printre vegetarieni pentru că după ce este gătit se aseamănă la textura și consistență cu carnea: este dens, dar în același timp se topește în gură. Se prepară din doar două ingrediente: făină cu conţinut mare de gluten şi puţină apă. Secretul constă în îndepărtarea amidonului prin spălare. În funcție de cum este preparat, seitanul poate mima gustul de carne de porc, pui, vită, cârnați.

Seitanul îl poți prepara chiar la tine acasă din făină bogată în gluten și apă sau îl poți cumpăra din magazinele bio sub formă de pudră instant.  Aceasta se amestecă cu apă și se obține seitanul care apoi este fiert sau gătit în cuptor. Seitanul poate fi cumpărat și la conservă, semipreparat cu diverse ingrediente și sosuri

INGREDIENTE:

100 gr seitan

1 fir de ceapă verde

1 bucată de ardei roșu

2 căței de usturoi

5 linguri ulei

100 ml apă

1 linguriță rasă de amidon

3 linguri sos de soia

1 linguriță ulei de susan

1 lingură susan negru

un praf de ghimbir

sare

piper

coriandru proaspăt

MOD DE PREPARARE:

Într-un castron amestecăm apa cu amidonul, sosul de soia, uleiul de susan, un praf de ghimbir și susanul.

Seitanul îl tăiem în fâșii subțiri și late și îl prăjim în wok-ul încins cu 3 linguri de ulei și puțina sare și piper. Când s-a rumenit pe ambele părți, îl scoatem pe o farfurie.

Punem apoi în wok cățeii de usturoi și ardeiul tăiate în fâșii subțiri și două linguri de ulei și lăsăm la călit câteva secunde. Adăugăm ceapa tăiată, seitanul și amestecul de soia și lăsăm pe foc pentru câteva secunde, până se formează un sos gros.

Se servește alături de orez alb simplu sau tăiței de orez și frunzulițe de coriandru deasupra.

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook