Setarea intențiilor pentru noul an Skip to main content
yoga-nou-an

Pentru unii oameni, ajunul anului nou are tendința de a provoca o oarecare anxietate. Există ideea oarecum împământenită că este imperios necesar ca în noaptea de Anul Nou să faci ceva special, ceva ieșit din tipare, pentru că se spune că așa cum îți începi anul, așa vor fi și următoarele 364 de zile. Deci este obligatoriu ca în noaptea dintre ani să te simți bine și să te distrezi așa cum nu ai făcut-o un an întreg. Evident că aceste preconcepții și superstiții pot cauza anxietate și presiune asupra oricărei ființe umane aflate în pragul dezvoltării și auto-cunoașterii.

Cum să te simți bine și să te distrezi dacă tu încă ai întrebări existențiale despre tine, despre viața ta și, în principiu, ai vrea să petreci mai mult timp cu tine, mai degrabă decât să faci frumos într-o baie de mulțime?

Și mai ales, ce faci dacă nu ești într-o relație? Aștepți să vină miezul nopții , să vezi cum cuplurile se sărută și se prefac că sunt extrem de fericite? Este genul de moment în care îți vine să te bagi în pat în jur de ora 22 și să speri la ce e mai bine.

Citește și: Ce este sankalpa: semnificatie si rol (yogasat.ro)

Și dacă există și altă opțiune?

Pentru cei care chiar vor să își creeze un an plin de oportunități și de deschidere spirituală, există o alternativă și la statul acasă în pat, dar și la o noapte lungă și interminabilă în oraș. În noaptea dintre ani, îți poți creea propriul ritual în care să fii alături de cei dragi, chiar dacă mai sunt fizic sau nu prezenți. Noul an vine, de obicei cu o energie uriașă de transformare, astfel că o ieșire sau “rumegarea” gândurilor te poate face să nu fii pe deplin prezent. În noaptea dintre ani, se spune că Universul (sau cum vrei să îi spui) este foarte atent și receptiv la gândurile și intențiile oamenilor, astfel că este foarte important să intri în noul an pe deplin conștient, cu claritate mentală și credință.

Ce își doresc, cu adevărat, majoritatea oamenilor conștienți este să intre în noul an liniștiți, relaxați, cu grijă față de sine și eventual, dar nu obligatoriu, cu un om special alături de ei.

Citește și: Cum functioneaza Nidra Yoga (yogasat.ro)

Yoga Nidra de Anul Nou

Rezoluțiile de noul an funcționează foarte rar spre deloc, de obicei și din cauza faptului că oamenii nu sunt foarte prezenți și nu neapărat pe aceeași frecvență cu energia momentului. Ce funcționează foarte bine, în schimb, este practica de Yoga Nidra. I se mai spune și yoga somnului conștient, iar din punct de vedere fiziologic, activează sistemul nervos parasimpatic, care dă voie organismului să se relaxeze și să înceapă procesele de regenerare și autovindecare acolo unde este cazul. Cu cât intri mai în profunzime în practica de yoga nidra, cu atât vei simți o conexiune mai profundă cu esența ființei tale. Este genul de energie cu care chiar este bine să intri în noul an, să te simți cu adevărat conectat atât la profuzimile ființei cât și la dorințele reale ale sufletului. Cu cât îți setezi intenția dintr-o energie a inimii curată și deschisă, cu atât șansele ca ea să se manifeste în noul an sunt mai mari.

Și ai grijă ce îți dorești... căci s-ar putea să se întâmple.   

Mihaela Dragomir mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook