Simona Balint: „Pentru mine yoga este mult mai mult decât practicarea asanelor” Skip to main content
Simona-Balint-namaste-mudra

Simona Balint este instructor certificat HATHA YOGA, TTC 200H, Bindusar Yoga School din India. Practica yoga a început-o acum 5 ani, iar printre beneficiile acestor ani de practică sunt eliberarea de 30 de kg, de rigiditate la nivelul articulațiilor și a durerilor de spate și a renunțat la tratamentele hormonale pentru tiroida.

Vezi aici Mala, 108 semințe de lotus colecția YogasatShop

Mai multe despre Simona în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Pentru mine, yoga reprezintă ECHILIBRUL, CUNOASTEREA DE SINE SI EVOLUTIA IN TOATE PLANURILE.

Yoga înseamnă “ACASA” , locul unde ești tu cu tine si ai oportunitatea sa te observi, să te iubești , să te sculptezi și să evoluezi spre cea mai frumoasa versiune a ta.

Acum aproximativ 5 ani am pășit pe acest drum , dar nu am fost conștientă atunci de efectele pe care le va aduce yoga în viața mea. Fizic, în acești ani am eliberat 30 de kg, multa rigiditate la nivelul articulațiilor, durerile de spate și am renunțat la tratamente hormonale pentru tiroida. Am devenit mult mai energica, mai pozitiva si senina. Am învățat sa mă observ și să îmi ascult corpul, să îl onorez și să îi permit sa se deschidă în ritmul lui.

Image
Simona-balint-collage-befor-after

Yoga mi-a schimbat stilul de viața si sunt foarte recunoscătoare. Totul s-a petrecut lin și blând, fără să îmi impun ceva anume. Cu trecerea timpului, am învățat să îmi ascult corpul, să observ ce îi aduce bucurie, sănătate, energie și să aleg sa îi ofer susținerea de care are nevoie, iar răsplata a fost si este minunata.

Mă bucur să îi ofer corpului meu, alimente vii și sănătoase, hidratare , mișcare în natura , meditație, respirație conștientă și practica yoga.

Citește și: Ce inseamna ojas si cum ne influenteaza starea de bine

Dacă ne referim la practica yoga din punct de vedere al posturilor fizice, practic de 6 ori pe săptămână, în cadrul claselor pe care le susțin. Înainte sa devin instructor de yoga mergeam de 2-3 ori pe săptămâna la clase de yoga.

Pentru mine yoga este mult mai mult decât practicarea asanelor… este PREZENȚĂ în fiecare activitate, în fiecare emoție si gând, este respirație conștientă și meditație, este conectarea cu natura .. este TOTUL.

Image

Cred ca s-ar produce schimbări minunate în lume daca oamenii ar alege sa facă cunoștința cu aceasta practica. Oamenii ar fi mai asumați, mai fericiți , mai relaxați si ar trai mult mai conștient.

În prezent aleg să fac conștient orice activitate, deci si practica yoga. La început pot spune ca a fost mai mult spre latura “sportiva”, deși eu nu am rezonat cu sportul niciodată… dar nu reușeam la început să mă focusez pe mine, atenția mea “zbura” in toate părțile. Practica Yoga este singura forma de mișcare care a prins rădăcini în viața mea. Chiar daca efectuarea asanele implica efort, nu am perceput niciodată acea “biciuire” a corpului , ca și când mergeam la sala de sport, deoarece am fost ghidata să îmi observ corpul, să îi ofer timp să se deschidă și să se împuternicească, iar in timp practica a avansat , corpul meu a devenit mai puternic si mai flexibil.

In primul rând , o urmez pe cea care m-a inițiat in practica yoga, Daniela Mihalceac. O consider un maestru pentru mine, deoarece modul in care preda si ghidează , m-a susținut sa evoluez si a luat naștere noua mea “profesie”.

Îl urmez si pe cel care m-a format ca si instructor de yoga, Mukesh Kothari, căruia îi sunt profund recunoscatoare

Va doresc zile in armonie, pace si bucurie!”

Namaste!

Material susținut de:

Image
yoga-sat-shop

Comenteaza cu Facebook