Yoga în spațiul cosmic | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Yoga în spațiul cosmic

Într-o colaborare cu Cosmic Kids Yoga, Samantha Cristoforetti, un astronaut pentru Agenția Spațială Europeană Italiană, a participat la o sesiune virtuală de 10 minute alături de profesorul Jamie Amor prin intermediul camerelor web.

Yoga în spațiu este posibilă - cu câteva modificări minore. Din cauza absenței gravitației la bordul Stației Spațiale Internaționale, Cristoforetti a făcut ajustări folosind benzi și stâlpi. Motivul pentru aceasta era evident. În timpul Garudasana (Postura Vulturului), fără bretele, ea a plutit pentru câteva momente. (Voi recunoaște că aceasta a fost o preocupare la care nu m-am gândit niciodată până acum.)

Cristoforetti și Amor au făcut anterior un scurt antrenament împreună, în timpul unei întâlniri în persoană la Centrul European de Astronauți din Germania. Cu toate acestea, această sesiune virtuală a fost prima în spațiu.

La începutul antrenamentului, Cristoforetti își agăță picioarele sub un stâlp, ținându-le blocate pe loc în timp ce își încălzește corpul și respiră adânc. Aceste adaptări continuă pe tot parcursul videoclipului. De exemplu, ea se mută în Uttanasana (Stând îndoit înainte) lucrând cu mâinile pe lungimea unei benzi elastice. În Virabhadrasana 2 (Poza Războinicului 2), curelele se înfășoară în jurul umerilor ei, ținându-i corpul conectat la podeaua stației spațiale. „De fapt, aceasta se simte foarte bine”, spune Cristoforetti în postură. „Simt întinderea și îmi simt picioarele lucrând.” (Chiar și astronauții doresc o eliberare musculară bună.)

Este o practică pe care Cristoforetti spera să o continue în timp ce se află în spațiu. Ea spune că își va face timp să treacă prin posturi în mod regulat, datorită capacității yoga de a ajuta la construirea forței, flexibilității și a unei posturi mai bune.

Pe 28 septembrie a devenit prima femeie care a preluat comanda stației. „Sunt modestă de numirea mea în funcția de comandant”, a spus ea într-o declarație privind numirea ei. „Aștept cu nerăbdare să mă bazez pe experiența pe care am câștigat-o în spațiu și pe Pământ pentru a conduce o echipă foarte capabilă pe orbită.”

https://youtu.be/xWPBTqW3ipI

sursa yogajournal.com

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook