Asane si recomandari de la Baba Ramdev pentru hipertensiune arteriala Skip to main content
Asane si recomandari de la Baba Ramdev pentru hipertensiune arteriala

Baba Ramdev, renumit pentru cunostintele sale de yoga si ayurveda, spune ca hipertensiunea arteriala poate fi remediata prin practica adecvata si printr-un anumit stil de viata. Adesea, hipertensiunea arteriala este consecinta stresului, a grijilor. Practicile lui Baba Ramdev au functionat in cazul unor celebritati pe care le-a consiliat.

CITESTE 5 asane benefice pentru plamani

Baba Ramdev recomanda urmatoarele asane, in caz de hipertensiune arteriala:

Vajrasana

Vajrasana mai este numita popular postura diamantului. Se spune ca este de folos pentru mai multa forta si o stare mai solida de sanatate. Este recomandabil sa fie practicata atat dupa masa d epranz, cat si dupa cina, pentru rezultate optime.

Se executa cu picioarele incrucisate, asezate sub posterior. Coloana trebuie sa fie dreapta si ochii inchisi. Palma dreapta se asaza pe genunchiul drept si palma stanga pe genunchiul stang. Se inspira foarte lent si se expira rapid. Se executa timp de 5 minute.

vajrasana

Shavasana sau Savasana

Shavasana sau postura mortului este renumita pentru beneficiile sale terapeutice de relaxare, calmare, linistire. De asemenea, contribuie la o mai buna concentrare, diminueaza oboseala si combate depresia.

Se executa in pozitie intinsa pe podea, cu fata in sus si picioarele departate. Bratele se intind pe langa corp, cu palmele orientate in sus. Se inchid ochii si se respira pe nari cat de profund si de repede posibil. Se lasa stresul sa dispara, pe masura ce se practica asana mai intens. Se executa timp de 3-4 minute.

shavasana

CITESTE 8 asane pentru relaxare fizica si mentala

Alte remedii recomandate de Baba Ramdev pentru hipertensiune arteriala:

- mesteca un catel crud de usturoi dimineata, pe stomacul gol, inainte de micul dejun, apoi bea un pahar de apa calduta
- consuma papaya, fie un pahar de suc proaspat stors, fie fructul ca atare, dimineata, pe stomacul gol; Baba Ramdev spune ca este unul dintre cele mai bune remedii naturale, care a facut minuni in cazul multor persoane
- plimba-te pe jos, timp de 30 de minute, dimineata, deoarece ajuta la scaderea tensiunii arteriale, in timp, si contribuie la instalarea unei stari benefice, de liniste si relaxare
- o data pe zi, bea apa calduta, in care amesteci o jumatate de lingurita de piper

Aceste informatii nu inlocuiesc consultatia medicala si sfatul medicului!

Comenteaza cu Facebook