8 asane pentru relaxare fizica si mentala Skip to main content
8 asane pentru relaxare fizica si mentala

Asanele yoga sunt ideale in perioadele dificile, cand te simti coplesit sau ingrijorat. Motive de stres putem avea cu totii. Diferenta consta in felul in care le gestionam. Incearca prin practica yoga si rezultatul nu va intarzia sa apara.

Aceasta suita de 8 asane este recomandata atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Este excelenta pentru relaxarea mintii si a corpului si pentru eliberarea tensiunilor.

prasarita padottasana

Prasarita Padottanasana

Se practica prin relaxarea genunchilor, pentru relaxarea capului si a gatului. Postura intareste muschii spatelui.

utthan pristhasana

Utthan Pristhasana

Postura soparlei se executa astfel incat piciorul drept sa fie perfect intins. Se mentine timp de 20 de respiratii profunde, apoi se schimba pozitia picioarelor, invers. Asana deschide soldurile, umerii si muschii pieptului.

salamba bhujangasana

 

Salamba Bhujangasana

Postura sfinxului se incepe cu stomacul lipit de podea. Intinde muschii abdominali, deschide pieptul si umerii si intareste coloana vertebrala.

CITESTE 5 asane benefice pentru plamani

setu bandhasana sarvangasana

Sethu Bandha Sarvangasana

Se mai numeste postura podului sustinut sau cu sprijin. Se poate executa si cu bratele ridicate deasupra capului, relaxate, pe langa urechi. Intinde toata partea frontala a corpului si intareste spatele.

uttanasana

Uttanasana

Se practica permitandu-le bratelor, capului si gatului sa devina foarte grele. Elibereaza tensiunea acumulata in cap, umeri si in partea inferioara a spatelui.

supta baddha konasana

Supta Baddha Konasana

Asana se executa astfel incat talpile picioarelor distantate sa se atinga. O mana se pune pe inima si alta pe abdomen. Ochii se inchid. Se intind bratele deasupra capului, apoi palma dreapta se asaza in palma stanga. Se respira profund. Postura alina si calmeaza intregul organism.

CITESTE Asane care îmbunătățesc funcțiile renale

viparita karani

Viparita Karani

Se executa preferabil cu ochii inchisi. Intinde spatele si picioarele. Calmeaza, relaxeaza corpul si mintea.

savasana

Savasana

Postura mortului sau a cadavrului este esentiala in practica yoga. Este foarte linistitoare si ajuta mult la detasare. Se executa cu ochii inchisi si i se permite corpului sa atarne, sa fie greu si totodata sa se relaxeze.

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

 

Comenteaza cu Facebook