Aureliana Teodorescu: "Yoga a fost regăsirea drumului spre“acasă” Skip to main content
Aureliana Teodorescu

Aureliana Teodorescu la vârsta de 6 ani auzea pentru prima dată de cuvantul “yoga”, la 22 ani se înscria la primul curs de yoga în Bucureşti. De18 ani practică yoga, “timp în care m-am șlefuit atent și cu iubire. A fost regăsirea drumului spre“acasă”, ne spune Aureliana.

“Un aspect relevant în această uluitoare practică îl consider ca fiind, disciplina minții. Yoga te învață să trăiești, nu să supraviețuiești. Prin yoga găsești mereu resurse de vindecare.“

Ce reprezinta yoga pentru tine personal?

Yoga reprezintă mai mult decât un set de exerciții practice așa cum cunoaște majoritatea. Pentru mine înseamnă esența vieții, știu, poate să sune puțin aiurea, dar când înveți să respiri conștient și aduci rugăciunea în viața ta zilnică și nu doar să îi înțelegem semnificația, ci să te unești cu ea. Yoga te pune în rezonanță cu energia ta, afli că de fapt în profunzime îți deschide accesul către divinitate. Yoga mai înseamnă și “Unire”, deci iată încă o dată sensul de unire cu Dumnezeu.

Ce efecte a avut practica yoga asupra ta? 

Mii și mii de efecte benefice au curs în acești ani. O bibliotecă întreagă de conștientizări. Ca un mare beneficiu, am găsit mereu noi și noi resurse în mine de a face față vieții în momente critice. 

Yoga ți-a schimbat modul de viață?

Da! Categoric! În foarte mult bine. Yoga pentru mine e un stil de viață, cine sunt astăzi sunt datorită acestui întreg proces de cunoaștere lăuntrică prin prisma practicii și a perseverenței.

Ce fel de yoga predai?

Predau mai multe stiluri: Hatha yoga, Yin yoga, Asthanga yoga, Vinyasa yoga, Kundalini yoga, Pranayama, meditații dinamice terapie prin pictură, diferite metode de a-ți liniști mintea, terapii de vindecare și consiliere spirituală cu metoda tapas, cursuri pentru amplificarea feminității, regenerare hormonală și multe alte. Însa stilul pe care îl ador și practic cel mai des este Hatha Yoga.  Oamenii participă la cursurile mele doar atunci când sunt pregătiți. Vin exact acele persoane care au capacitatea să înțeleagă substratul fin al existenței. Ceea ce se transmite prin mine nu îmi aparține, e însăși divinitatea și oamenii simt asta și stiu să facă diferența. Nu organizez retreaturile spirituale pentru bani ci pentru că mi-am înțeles misiunea. Spiritualitatea nu are moneda de schimb, ea doar se manifestă prin înțelegere și acceptare. De altfel cum ar fi să-ți spun: “știi, ca să-L cunoști pe Dumnezeu astăzi te costă atât”, e absurd pentru că Dumnezeu nu se măsoară El doar se manifestă în noi toți. Nu poți să-mi vinzi ceva ce știu, e in mine și doar imi reamintesc. Retreaturile mele sunt pe baza de donație, ceea ce consider că mai bine de atât nu se poate.

Crezi ca yoga ar aduce schimbări semnificative în lume, dacă ar fi inclusă în instituțiile de învățământ și la locurile de muncă?

DA! Destul de semnificativă. Mai ales în rândul tinerilor unde își au atenția doar asupra tehnologiei. Yoga i-ar mai descreți puțin. Am vrut la un moment dat sa aduc în școli yoga, însă răspunsul pe atunci a fost: “Nu e momentul oportun, mai așteptați câțiva ani!”

Practici meditație? Ce rol are în practica ta?

Fără meditație, viața mea e ca fără apă în plan material. Prin meditație respir conștient, deci trăiesc!

Ce maestru/maeștri încerci să urmezi sau urmezi, sau te inspiră? 

Acum, doar pe Iisus Hristos îl urmez. Știu, că mulți vor spune; ce legătură are yoga cu Iisus? Yoga însemnând “unire” prin meditație am învățat să respir conștient și să spun rugăciunea inimii pe respirație și Tatăl Nostru, precum o făcea Arsenie Boca. Mi-au fost ghizi spirituali de-alungul timpului, Gregorian B.; Yogananada P.; Babaji; Ananda Moy; și cred că subtil înca am susținerea și ghidarea lor ancestrală, însa mai presus de tot este Iisus Hristos. Amin!

Multumim!

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook