Beneficiile apei de busuioc sfant Skip to main content
Beneficiile apei de busuioc sfant

Apa de busuioc sfant este adesea folosita in medicina ayurvedica, ca remediu pentru o serie de afectiuni. Proprietatile medicinale ale acestei ape fac din ea un aliat de pret impotriva multor afectiuni.

Busuiocul sfant este o specie de busuioc, cunoscuta si sub denumirea stiintifica de Ocimum Tenuiflorum, care are proprietati terapeutice confirmate de medicina. Acesta este cunoscut si sub denumirile de busuioc indian sau tulsi.

Citeste: APA JEERA, SECRETUL MEDICINEI AYURVEDICE

Busuiocul este un antibiotic natural, insa are si proprietati antibacteriene si antifungice, care ajuta in tratarea infectiilor virale si bacteriene.

Apa de busuioc sfant poate fi folosita pentru reducerea febrei, pentru combaterea racelii si pentru detoxifierea rinichilor. Aceasta are proprietati diuretice si poate reduce nivelul de acid uric din sange, detoxifiind rinichii.

Mai mult decat atat, apa de busuioc sfant poate trata tusea, poate reduce inflamatia din gat si dizolva mucusul acumulat in exces din cauza racelii. Intrucat are capacitatea de a dilata caile respiratorii, aceasta apa poate fi folosita de catre pacientii care sufera de astm pentru a respira mai usor.

Citeste: TANDULODAKA – APA DE OREZ, REMEDIU PENTRU O SERIE DE AFECTIUNI

Apa de busuioc sfant poate fi folosita si pentru infrumusetare, aceasta mentinand parul si pielea sanatoase.

Cum se prepara apa de busuioc sfant

Se maruntesc frunzele de busuioc sfant cu ajutorul degetelor, apoi se pun peste o cana de apa fierbinte si se acopera cu un capac cana. Apa se strecoara si se lasa la racit, apoi se consuma.

 

*In perioada 17-22 iunie, la Cheile Gradistei, se desfasoara a doua editie a Festivalului YogaSat. Elementele cheie ale festivalului sunt: hatha-yoga • meditatie la rasarit • pranayama • mantra chanting • didgeridoo • Vijnana Bhairava • concert la sitar • gong bath • meniu lacto-vegetarian. Mai multe info aici.

Comenteaza cu Facebook