Camelia Acar: „Yoga aduce claritate, eficiență, discernământ.” Skip to main content
camelia-acar-instructor-yoga

Camelia Acar poate spune că practica yoga a transformat-o într-un alt om. Înainte de a începe practica yoga suferea foarte mult, se alimenta neadecvat și nu avea nicio legătură cu Divinitatea. Acum poate trăi bucuria copilărească iar fiecare zi este consacrată Creatorului.

Practica ei a început acum 6 ani, iar în prezent practică zilnic Hatha Yoga, Kundalini Yoga și meditația.

Mai multe despre Camelia în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Eram într-o stare jalnică atunci când am început să practic yoga: tristă mereu, neîncrezătoare, nimic nu îmi ieșea așa cum îmi doream, toți cei din jur îmi făceau reproșuri și sufeream foarte mult.

Citește și: Cele 5 stadii ale progresului spiritual, din perspectiva lui Guru Nanak

Am început să practica yoga și viața mi s-a schimbat la 360 grade!

Camelia care era înainte de yoga – a dispărut! Mi-au rămas numele și corpul însă acum sunt altcineva. Simt altfel, gândesc altfel, mănânc altfel, vorbesc altfel, mă mișc altfel, înțeleg altfel. Sunt altă EU! 

Image
camelia-acar-clasa-yoga

Ca să înțelegeți mai bine ce anume s-a schimbat după yoga, prezint mai jos o comparație a modificărilor interioare și exterioare apărute:

Înainte de yoga:

  • alimentație (consumam țigări, cafea, alcool, carne, mâncare gătită, zahăr, orice fel de suc vândut pe piață),
  • spiritualitate (nu aveam nici o legătură cu Creatorul, cu divinitatea), credință (cea mai mare încrederea o aveam in iubitul meu),
  • emoții (tristețe, melancolie, furie, invidie, neacceptare, nedreptate, neliniște, griji, neîncredere, frici, ură, erotism impur, neîncredere in sine, iubire condiționată de felul în care se poartă ceilalți, egoism),
  • sănătate (răceli, dureri de cap, dureri lombare (lombosciatică), chisturi ovariene, hepatită (la vârsta de 7 ani), dureri în zona pieptului, stare generală de rău (deseori), otite, gât inflamat, gastrită, acnee, minte neclară, mătreață, vedere încețoșată).

Practicând yoga:

  • alimentație (m-am eliberat de dependența de țigări, cafea, alcool, carne, zahăr, sucuri vândute pe piață; consum mâncare crudă 100% și băuturi 100% naturale și pure),
  • spiritualitate (consacru fiecare zi Creatorului - emoțiile, gândurile, acțiunile),
  • emoții (simt pace, fericire, liniște, bucurie copilărească, încredere absolută, lipsa grijilor, uimire, admirație, extaz, entuziasm, imaginație creatoare, iubire interioară ce este necondiționată de purtarea celorlalți, erotism pur, compasiune, generozitate),
  • sănătate (corp puternic, viguros, lipsa mătreței, durerile de spate au dispărut, gastrita a dispărut, chisturile au dispărut, răcelile au dispărut, durerile de cap sunt inexistente, durerile din zona pieptului au dispărut, acneea a dispărut, mintea este limpede, vederea este clară).

Practic in fiecare zi Hatha Yoga, Kundalini Yoga și meditația.

În urmă cu 6 ani am început să practic yoga și cu trecerea timpului am conștientizat că tot ceea ce știam că SUNT reprezenta în realitate numai o acumulare de informații de la părinți, profesori, prieteni, surori, filme, muzică, TV, cărți, ce fuseseră  colectate de subconștient de la naștere până în prezent. A fost un moment important și șocant când am conștientizat că NU ȘTIAM NIMIC DESPRE MINE și despre cum funcționează acest Univers în care eu exist.

Yoga aduce claritate, eficiență, discernământ, eliminarea necesității de supraveghere, creșterea uimitoare a capacității de învățare și aplicare, pace, liniște, iubire și bună cooperare între toate ființele.

Image
camelia-acar-clasa-yoga

Practic meditația în fiecare zi. Datorită acestei tehnici, mintea reușește să se liniștească, gândurile dispar și când dispar ele, corpul intră într-o stare de pace și liniște absolută. Este o stare pe care nu am experimentat-o în nici un alt mod: nici fumând, nici făcând amor, nici consumând alcool, nici înotând. Este momentul meu de liniște absolută și vreau să îl am în fiecare zi. Datorită acestui moment, reușesc să rămân liniștită, calmă, clară tot restul zilei și în plus, mi se revelează anumite adevăruri.

Citește și: Sadhguru: Hatha yoga este stiinta asanelor. Yogasanele nu sunt exercitii, sunt procese foarte subtile de a manipula energia.

A fost o zi în care am realizat că învățăturile maeștrilor spirituali sunt la îndemână, acestea fiind de găsit chiar și pe youtube. În loc să ascult în fiecare zi radioul sau melodii lipsite de valoare și informații relevante pentru dezvoltarea ființei mele, aleg să îi ascult pe Yoghi Bhajan, pe Sadhguru, pe Omraam Mikhaël Aïvanhov, pe Eckhart Tolle. Ascultând revelațiile pe care le au ei și fiind atentă sa le identific apoi în viața mea, progresez mult mai rapid în înțelegea acestei vieți și a ființei mele în raport cu ea.”

Namaste!

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook