Interviu Cimbru Constantin: “Yoga ne invata cum sa traim frumos, este cheia uniunii dintre minte, corp si suflet” Skip to main content
Interviu Cimbru Constantin: “Yoga ne invata cum sa traim frumos, este cheia uniunii dintre minte, corp si suflet”

Cimbru Constantin este instructor sportiv si de yoga acreditat RYT 200. Pornind de la pasiunea sa pentru sport, a ajuns la yoga, pe care acum o practica regulat si o recomanda pentru multiplele sale beneficii. Aflati mai multe despre Constantin din interviul pe care l-a oferit exclusiv cititorilor Yogasat.

cimbru constantin yoga

Dintotdeauna am fost pasionat de sport , am inceput cu fotbal,  la 7 ani, apoi tenis de camp, judo, scrima, echitatie, toate pana la 15 ani. A urmat o pauza, iar la 21 ani am intrat in sala de forta, pentru o conditie fizica mai buna. Dupa cativa ani de mers la sala mi-am dat seama ca sportul trebuie sa faca parte din viata oricui, mai tanar sau mai putin tanar. Pasiunea mea pentru sport m-a determinat sa fac din acesta o meserie.

In urma sporturilor practicate in copilarie si adolescenta, pe care nu le-am luat in serios, au ramas “urme” vizibile in aliniamentul corpului, iar mai tarziu, din cauza unor activitati profesionale, rigiditate musculara si articulara.

Am inceput acesta calatorie practicand yoga sportiva in urma cu cinci ani, pentru durerile articulare in urma unor interventii chirurgicale la genunchi. Din punct de vedere fizic, yoga amelioreaza o varietate de afectiuni, intareste si tonifica muschii si dezvolta flexibilitatea.

cimbru constantin 1

Aventura mea spirituala a inceput la cursurile de Hatha Yoga traditionala, cand am ajuns la PURNA Yoga Academy, primul meu contact cu bazele filozofiei Yoga. Si cu calea spre autocunoastere si eliberare prin textele Hindu ale cartilor: Bhagavad Gita, Yoga Sutra lui Patanjali, Siva Samhita, Hatha Yoga Pradipika si multe altele. Dupa terminarea cursurilor, am inceput sa practic yoga constienta.

Practica yoga a avut doar efecte benefice asupra mea, in primul rand posturile practicate constant si serios m-au ajutat sa am un corp puternic, flexibil si stabil. Abordarea diferitelor tehnici de pranayama m-a ajutat sa respir mai profund si mai calm, sa fiu prezent fara ganduri si nemultumiri.

CITESTE INTERVIU ELLA MIU: “YOGA M-A AJUTAT SA MA VINDEC”

Am invatat sa ma accept si sa ma iubesc asa cum sunt, am devenit mai relaxat si privesc totul cu mai mult calm, am invatat cum sa-mi echilibrez energia si cum sa am grija de mine, sa fiu mai constient la ce se intampla in jurul meu si, cel mai important, sa-i tratez pe ceilalti asa cum ma tratez pe mine, cu bunatate si iubire.

cimbru constantin

Yoga este o filozofie traditionala indiana straveche, care a evoluat de-a lungul a mii de ani cu scopul de a obtine armonizarea planului fizic si a celui spiritual al omului in totalitatea sa. Yoga este un mod de viata echilibrat la toate nivelurile de existenta umana, pentru a atinge pacea interioara. Este o frumoasa calatorie catre sine, care te invata sa traiesti in prezent. Oricand, o practica Yoga este binevenita, indiferent de varsta, deficienta sau rigiditate; daca exista respiratie si gandire, atunci yoga poate exista.

Acum practic regulat yoga, de cinci ori pe saptamana, la clasele de yoga, dar si singur cand imi doresc o ora de liniste si detasare. La inceput, am practicat o data pe saptamana, suficient pentru a face diferenta, apoi de trei ori pe saptamana, observand schimbari majore in corp si o relaxare profunda dupa orele de practica.

CITESTE INTERVIU VIOLETA CIOBOTARU: “YOGA ESTE FELUL MEU DE A TRAI.”

Cheia este practicarea inteligenta si corecta, onesta si constiincioasa a asanelor si a tehnicilor de respiratie, pentru a genera o stare de claritate, liniste si energie in toate aspectele vietii. La cursurile de Hatha Yoga, am avut posibilitatea sa studiez, sa practic si sa simt efectele asanelor, experimentate si studiate de-a lungul timpului de diferiti maestri yoghini, printre care se numara Swami Sivananda, Swami Satyananda, B.K.S Iyengar, Andre Van Lysebeth.

Ne revedem pe saltelute! Namaste!

Comenteaza cu Facebook