Constiinta realitatii imediate Skip to main content
Perioada
31 ianuarie - 1 februarie 2020
Constiinta realitatii imediate

Maeştrii spirituali ne învaţă că, în corpul nostru, sufletul este îmbinat împreună cu mintea, în centrul ochiului spiritual situat în frunte. Din acest punct, atenţia noastră se răspândeşte în creaţia materială, de unde absoarbe în permanenţă impresii despre lume. Activitatea minţii, permanentă şi îndreptată către exterior, alimentată mereu de dorinţele noastre, lasă întipăriri adânci în conştiinţa noastră. Aceste impresii acţionează asemenea unui înveliş complex, cu multiple straturi, care umbresc strălucirea, puterea şi vigoarea forţei noastre vitale - sufletul.

Atunci când lumina sufletului este întunecată de minte, începem să percepem lucrurile din lume ca fiind permanente şi capabile să ne ofere o fericire reală. Înşelaţi de o viziune distorsionată asupra realităţii, nu reuşim să ne dăm seama că evenimentele, oamenii şi lucrurile din viaţa noastră ne oferă o fericire care, chiar prin natura ei, este superficială şi trecătoare. Nu reuşim să ne dăm seama că vânarea fericirii noastre, prin obţinerea vreunuia din lucrurile de care suntem ataşaţi în această lume pieritoare, mai devreme sau mai târziu duce la dezamăgire şi la suferinţă, sporindu-ne în acelaşi timp datoria karmică.

Ispitiţi şi conduşi de simţuri, săvârşim mereu acţiuni care nasc germenii următoarelor noastre încarnări în planul material. Ne focalizăm greşit atenţia asupra obiectelor afecţiunii noastre, convinşi că ele sunt cauza bucuriei sau a suferinţei noastre. Astfel, viziunea noastră distorsionată asupra realităţii ne conduce către acţiuni care ne înrădăcinează conştiinţa şi mai adânc în planurile inferioare ale existenţei. Aceasta accentuează tendinţele înjositoare ale minţii şi ne împiedică să vedem lumina sufletului nostru. Rezultatul tragic al acestei spirale descendente – o spirală a cauzei şi efectului – este acela că sufletul este captat şi ascuns în zonele inferioare materiale, încât curând nu mai este sesizată nici măcar existenţa sufletului.

Calea de a ne elibera de limitările pe care noi le-am impus asupra noastră, de a ne regăsi limpezimea care să dezvăluie potenţialul nostru superior, este fortificarea conştiinţei sufletului - prin meditaţie. Odată ce începem să practicăm meditaţia, curând ne dăm seama  că metoda Maeştrilor este o cale, o călătorie, sau un parcurs pe care trebuie să-l trăim. 

Workshopul include:
- importanţa pratyahara (retragerea atenţiei) în practica meditaţiei
- ştiinţa mantra (explicaţii şi exerciţii practice)
- asane şi posturi premergătoare care îmbunătaţesc concentrarea
- explicaţii cu privire la scopul meditaţiei şi diverse abordări metode practice
- energiile subtile care ne controlează mintea (sursa dorinţelor şi intenţiilor noastre cotidiene)
- metode practice de obţinere a stării de detaşare şi conştientizare

Workshopul este susţinut de Val Voicu, Yoga artisan & scientist. Poti afla mai multe despre Val Voicu aici

Sesiuni:

Târgu Mureş: 31 ianuarie – 1 februarie 2020, cost 200 ron
Constanţa: 8 – 9  februarie 2020, cost 250 ron

Informaţii suplimentare şi înscrieri: nico.suciu03@gmail sau hathayogaseva@gmail.com
 

Comenteaza cu Facebook