Coronavirus: recomandarile primului ministru al Indiei, din propria practica Skip to main content
Coronavirus: recomandarile primului ministru al Indiei, din propria practica

In aceasta perioada, cand creste rata de raspandire a coronavirusului, primul ministru al Indiei, Narendra Modi, sfatuieste oamenii sa practice yoga in timpul izolarii. Multi oameni se pot confrunta cu stres, temeri, anxietate in aceste zile. Pentru a depasi cu bine aceste dificultati, Narendra Modi a gasit o modalitate originala de a mentine legatura cu semenii sai, virtual, si de a le recomanda ceea ce practica el insusi.

Primul ministru indian a facut public un videoclip in care impartaseste propria sa practica zilnica. Narendra a scris pe Tweeter: “Cineva m-a intrebat despre rutina mea sportiva din aceasta perioada. De aceea, m-am gandit sa distribui aceste videoclipuri cu yoga. Sper ca si voi incepeti sa practicati yoga cu regularitate.” Si a mai adaugat: “Aceste videoclipuri yoga sunt disponibile in mai multe limbi. Aruncati o privire. Va doresc practica yoga fericita.”

CITESTE Lideri ai lumii care practica sau sustin yoga

In videoclipuri, un personaj animat, facut dupa Narendra Modi, executa asane. Canalul este disponibil in 12 limbi. Suita de tehnici include Surya Namaskar sau salutul soarelui, pranayama si dhyana. In cele 17 filmulete, sunt prezentate 14 asane: Trikonasana, Tadassana, Vrikshasana, Ardha Chakrasana, Padahastasana, Bhadrasan, Ustrasana, Vajrasana, Vakrasana, Shashankasana, Bhujangasana, Shalabhasana, Pawanmuktasana and Setubandhasana.

Narendra Modi recomanda cele 14 asane pentru practica zilnica si pentru a intari organismul in confruntarea cu riscul contactarii coronavirusului.

narendra modi

La lansarea canalului “Yoga cu Modi”, primul ministru indian, in varsta de 69 de ani, a vorbit despre felul in care a descoperit ca yoga ii este benefica. El a spus: “Nu sunt nici expert in fitness, nici in medicina. Practica yoga este parte integranta din viata mea, de multi ani, si o consider benefica.”

CITESTE Secretele si viata lui Tao Porchon Lynch, cea mai longeviva profesoara de yoga din lume, record la 101 ani

Modi a mai publicat pe Tweeter si cateva cuvinte despre importanta practicii Nidra Yoga. “De fiecare data cand am timp, practic Yoga Nidra, o data sau de doua ori pe saptamana. Sporeste starea generala de bine, relaxeaza mintea, reduce stresul si anxietatea. Puteti gasi multe videoclipuri despre Yoga Nidra pe internet. Eu am publicat un videoclip in engleza si hindusa.” In acest filmulet, “Yoga Nidra – pentru incepatori” practica este ghidata de Swami Niranjananda Saraswati. Swami Niranjanananda Saraswati este succesorul lui Satyananda Saraswati, fondatorul Satyananda Yoga.

Ivanka Trump, fiica si consiliera presedintelui SUA, Donald Trump, a distribuit postarea lui Narendra Modi si a declarat ca este o initiativa minunata.

Actualmente, India este intr-o perioada de izolare de 21 de zile, inceputa la sfarsitul lunii martie. Primul ministru indian a recomandat adesea practica yoga in scop terapeutic, ca pilon al sanatatii preventive. “Ar trebui sa depunem eforturi pentru a raspandi yoga de la orase la sate si zone tribale. Yoga este mai presus de religie, de credinta, de orice.”

 “Yoga este parte integranta a culturii noastre.” “Pacea si armonia sunt legate de yoga. Oamenii din toata lumea ar trebui sa o practice.”

Comenteaza cu Facebook