Lideri ai lumii care practica sau sustin yoga Skip to main content
Lideri ai lumii care practica sau sustin yoga

Narendra Modi, Prim Ministru al Indiei

Primul Ministru al Indiei practica yoga regulat, vorbeste adesea despre beneficiile acesteia si afirma ca practica poate oferi “antrenarea mintii umane pentru inceputul unei noi ere de pace”.  Narendra Modi le-a cerut liderilor lumii sa adopte Ziua Internationala Yoga, sustinand ca schimbarea stilului de viata si sporirea nivelului de constiinta pot fi de mare folos in confruntarea cu modificarile climatice actuale. In a doua Zi Internationala de Yoga, Modi, a practicat alaturi de 30.000 de oameni, in orasul Chandigard, din India de vest.

narendra modinarendra modi 2

Membri ai familiei regale britanice: Printesa Diana, Printul Charles, sotia sa Camilla Parker Bowles, Printul William, Printul Harry si sotia sa, Ducesa de Sussex, Meghan Markle

Multi membri ai Casei Regale britanice au fost sau au devenit sustinatori si practicanti de yoga, descoperindu-i beneficiile. Printul Charles chiar le-a cerut medicilor, la un congres, sa prescrie yoga in scop terapeutic.

meghan markle

CITESTE 14 femei sexy si celebre care practica yoga

Justin Trudeau, Prim Ministru al Canadei

Iata-l pe Justin Trudeau facand yoga in fata Parlamentului Canadei, in 2013. Trudeau este ghidat de sotia sa, Sophie Gregoire Trudeau, care este instructor de Hatha yoga. El afirma ca a crescut cu yoga. Admira mult performantele tatalui sau, fostul prim ministru Pierre Trudeau, care putea executa asane avansate ca dificultate.

justin trudeau

Ban Ki-moon, Secretar ONU

Ban Ki-moon a fost cel mai mare sustinator al initiativei Primului Ministru al Indiei, Narendra Modi, de a se stabili Ziua Internationala Yoga. Secretarul ONU este relativ nou in practica yoga, el incepand din 2015. Politicianul sud coreean a primit prima lectie de yoga atunci cand se pregatea pentru Ziua Internationala Yoga. El participa la evenimente legate de yoga alaturi de sotia sa, Yoo Soon-taek.

ban ki moon

Barack Obama, fost presedinte al Statelor Unite ale Americii

Impresionat de “energia si vigoarea” Primului Ministru al Indiei, Narendra Modi, in timpul vizitei sale in SUA, presedintele Americii, Barack Obama, si-a exprimat interesul pentru yoga. La dineul la care au participat in cursul serii, Obama a constatat cu surprindere ca Modi era singurul care tinea post si era capabil de a respecta o dieta foarte stricta, constand doar din apa calda. Atunci, Barack a initiat o discutie despre yoga. Cei doi lideri au impartasit cateva clipe foarte umane si personale, au declarat oficialii. Tulsi Gabbard, care facea parte din Congresul SUA, la acea vreme, a sustinut initiativa Primului Ministru indian de a se stabili Ziua Internationala Yoga.

CITESTE 11 barbati sexy si celebri care practica yoga

Fosta Prima Doamna, Michelle Obama, a introdus yoga la Casa Alba. In cadrul principalului eveniment american, The Easter Egg Roll, o adunare fara precedent, de 30.000 de familii, a experimentat yoga, in fiecare an, incepand cu 2009. Familia Obama a modificat evenimentul traditional, transformandu-l intr-o sarbatoare orientata catre familie, care include practica yoga.

barack obama

Michelle Obama, fosta Prima Doamna a Americii

Michelle Obama, sotia fostului presedinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a initiat un program numit “Let’s move!” (Haideti sa ne miscam), prin care incuraja ativitatea fizica regulata la copii. In imaginea de mai jos, Michelle practica yoga impreuna cu copiii de la Scoala Savoy din Washington. Inainte de a implini 50 de ani, fosta Prima Doamna a Americii a declarat publicatiei “People Magazine” ca practica yoga pentru a-si mentine flexibilitatea.

michelle obama

David Cameron, fost prim ministru al Regatului Unit

Chiar daca nu este clar ca David Cameron practica yoga personal, cert este ca el si sotia sa, Samantha, sunt sustinatori ai practicii yoga de multi ani. Yoga a fost de folos la tratarea fiului lor, Ivan, care suferea de paralizie cerebrala si epilepsie. Ivan, care a murit in 2009, a urmat cursurile Centrului Special de Yoga de la Kensal Rise, care foloseste practica yoga pentru a-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale. Cand Centrul risca sa fie inchis, Samantha Cameron a initiat evenimente pentru strangerea de fonduri, din donatii, si a devenit director onorific al institutiei.  Yoga ii ajuta pe copiii cu nevoi speciale facandu-i “sa se simta mai confortabil in corpul lor si cu capacitati precum mobilitate, flexibilitate si stabilitate”, a declarat fondatorul Centrului, Jo Manuel.

david cameron

*In septembrie 2019 se deschide Scoala de toamna Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook