Dalchini – apa de scortisoara cu proprietati terapeutice Skip to main content
Dalchini – apa de scortisoara cu proprietati terapeutice

Apa de scortisoara este cunoscuta in medicina ayurvedica sub denumirea de dalchini. Aceasta este folosita adesea pentru reducerea tensiunii arteriale, dar si pentru stimularea procesului digestiv intrucat are abilitatea de a metaboliza carbohidratii.

Potrivit medicinei ayurvedice, apa de scortisoara calmeaza vata dosha, dar si kapha dosha.

Iata ce alte proprietati terapeutice are apa de scortisoara:

Amelioreaza tusea – fierbe un bat de scortisoara in apa si indulceste apoi apa cu miere. Consuma apa de scortisoara de mai mlte ori pe zi pentru ameliorarea tusei. Congestia nazala poate fi, de asemenea, combatuta prin inhalarea vaporilor emanati de aceasta apa fierbinte.

Citeste: TANDULODAKA – APA DE OREZ, REMEDIU PENTRU O SERIE DE AFECTIUNI

Tine sub control diabetul – pe langa tratamentul prescris de medic, pacientii cu diabet pot folosi si apa de scortisoara pentru mentinerea nivelului de zahar din sange in limitele sanatoase.

Fortifica sistemul imunitar – bogata in polifenoli si alti antioxidanti de pret, apa de scortisoara fortifica sistemul imunitar. Totodata, aceasta are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice, care reduc riscul de imbolnavire.

Stimuleaza digestia – scortisoara imbunatateste procesul digestiv si totodata sporeste absorbtia nutrientilor in organism. Aceasta are si proprietati antibacteriene, dar si abilitatea de a trata infectiile tractului gastrointestinal.

Calmeaza durerile – scortisoara se comporta precum un analgezic, ameliorand durerile. De pilda, pentru o migrena, poti consuma apa de scortisoara, insa totodata poti prepara o pasta din ½ lingurita de scortisoara si apa, pe care o vei aplica apoi pe frunte.

Citeste: APA JEERA, SECRETUL MEDICINEI AYURVEDICE

Reduce procesul inflamator – te dor articulatiile? E posibil sa suferi de artrita, cauzata la randul ei de un proces inflamator. Poti calma inflamatia, ameliorand astfel durerile, prin consumul apei de scortisoara. Aceasta apa are proprietati antiinflamatoare si totodata stimuleaza circulatia sanguina la nivelul articulatiilor.

Cum prepari apa de scortisoara

Pune un bat de scortisoara in ibricul plin cu apa clocotita. Acopera ibricul, opreste focul si lasa apa peste noapte. A doua zi, consuma apa de scortisoara atat inainte de mese, pe stomacul gol, cat si dupa masa, pentru stimularea digestiei.

Citeste: BENEFICIILE APEI DE BUSUIOC SFANT

Comenteaza cu Facebook