Eclipsă de Lună Plină – 5 Iunie 2020. NU este un moment oportun de a începe lucruri noi Skip to main content
luna-plină-eclipsă-lună

Pe data de 5 Iunie 2020, ora 22:13, ora României va avea loc Eclipsa în penumbră de Lună Plină în Săgetător, urmată pe data de 20 iunie de Eclipsa Solară Anuală și pe 4 iulie de cea de a 3-a Eclipsă în penumbră de Lună.

Conform Astrologiei Vedice, Eclipsele nu sunt un moment prielnic de a începe proiecte noi sau de a lua decizii importante cu privire la relații, locul de muncă sau orice alt lucru din lumea materială.

Din punct de vedere al legendelor hinduse, o eclipsă apare când demonii umbrelor Rahu și Ketu se răzbuna pe Soare și pe Lună, consumându-le lumina și furându-le razele luminoase. Energia lor pură, creatoare, se răsucește și se întunecă în timpul eclipsei și câteva zile după.

Acest mit ne arată faptul că, energia Eclipsei nu este una tocmai propice pentru decizii noi. Începuturile de bun augur sunt binecuvântate de lumina unei luni pline sănătoase și a luminii Soarelui. Cu Rahu și Ketu captând această lumină, orice începeți nou poate aduce regret și eșec.

Important! De verificat dacă locul în care te afli, Eclipsa este vizibilă sau nu. Acolo unde este vizibilă, efectele sale sunt mai pronunțate.

Yoginii tantrici consideră însă practicile spirituale mult mai puternice pe timpul eclipselor, astfel, transformările personale fiind realizate mult mai rapid decât în mod obișnuit.  Astfel, Eclipsele sunt un moment prielnic pentru a practica meditația. De fapt, acestea oferă o ocazie deosebită de conectare cu spiritul.

CITEȘTE: Ghid de meditație: 5 ponturi de preț

Bine de știut este faptul că această eclipsă va funcționa în armonie cu următoarele doua Eclipse, care sunt la 2, respectiv 4 săptămâni depărtare. Această perioadă formează o așa numită „Twilight Zone”, în care lucrurile pot lua o turnură neașteptată, însă doar pentru a se redresa după ultima eclipsă.

Image
eclipsă-de-luna-in-semiumbra

De asemena, este prima eclipsă de Lună în Săgetător din 2010-2013 ceea ce indică și un nou ciclu de eclipse. Este momentul în care putem privi înapoi spre toți acești ani, spre toate evenimentele importante din viața noastră și cu ajutorul acestei eclipse să le transcendem și să le transformăm într-o nouă înțelepciune.

În cadrul acestei Eclipse Lunare în Săgetător, planetele Marte și Venus Retrograd vor fi, de asemenea, foarte active. Venus poate stârni lucrurile în relațiile noastre (inclusiv relația cu noi înșine) iar Marte, care este războinicul, poate scoate la suprafață emoții precum furia și frustrarea. Sub influența Eclipsei, toate aceste nu sunt altceva decât invitații către ascultarea vocii interioare și contemplare.

Acestă Eclipsă de Lună ne spune să ne oprim, să mulțumim și să contemplăm la ceea ce avem, înainte de a începe lucruri noi. De asemenea, ne învăță că prin practică interioară putem dobândi înțelepciune și din experiențele mai puțin plăcute.

 

Comenteaza cu Facebook