Luna noua, 28 septembrie 2019, conecteaza-te cu inima si redescopera armonia iubirii Skip to main content
Luna noua, 28 septembrie 2019, conecteaza-te cu inima si redescopera armonia iubirii

Luna noua este inceputul unui nou ciclu selenar, cand astrul noptii este cel mai intunecat. Este timpul pentru reinnoire si reflectare. Magia lunii noi te invita sa-ti intorci atentia catre interior si sa onorezi cele mai profunde si ascunse parti ale tale.

Momentul maxim al evenimentului astrologic se petrece la ora 21:30, ora Romaniei. Patru astre se aliniaza in acest weekend: Soarele, Luna, Mercur si Venus. In aceasta perioada, sunt mai sensibile zonele rinichilor, vezica, uretrele, venele si pielea. 

Luna noua are loc la inceputul Balantei. Potrivit legendelor, luna era in Balanta atunci cand s-a intemeiat Roma. Se povesteste ca Balanta era fiica lui Uranus, zeul cerurilor, si al Gaiei, Mama Pamant. In mitologia greaca, Balanta este zeita Themis, al carei nume se traduce prin “lege divina”.

Themis, zeita dreptatii, protejeaza legea naturii. Este reprezentata de divinitatea legata la ochi, tinand o balanta intr-o mana si o sabie in cealalta mana, care a devenit simbolul international al justitiei. Themis putea prevedea viitorul si, datorita rugamintilor ei, Zeus a permis stirpei umane sa supravietuiasca, in urma potopului. De aceea, fiica cerului si a pamantului este slavita si iubita de oameni.

CITESTE Inima – semnificatie si importanta in hinduism

Sub influenta legii divine, reprezentata de Themis sau Balanta, legile karmice se fac clar resimtite in aceasta perioada, de sfarsit de septembrie, mai ales in sectorul relational. Suntem cumva fortati sa realizam ca suntem la fel, sa avem mai multa empatie si compasiune, sa fuzionam si sa ne amintim ca toti si toate sunt Unul si se supun acelorasi legi universale.

Este timpul sa acceptam, sa ne acceptam si sa iertam, parasind traiul mental in trecut si deschizandu-ne mintea catre o constiinta noua si elevata a prezentului. Zeita Themis are intr-o mana balanta, care restabileste echilibrul karmic, si in cealalta mana sabia, care taie toate iluziile. Ni se ofera sansa, prin aceste simboluri, al sabiei si al balantei, fie sa “taiem” lumea in doua, o lume a separarii, a lui “eu” si “tu”, fie sa taiem iluziile mentale care intretin amagirea a separarii.

O introspectie sincera si autentica iti poate dezvalui faptul ca sursa oricarui conflict se afla in tine si in exterior observi doar reflectarea sa. Oamenii din viata ta te reflecta, exact asa cum esti, ca o oglinda fidela. Cei care te supara sau te deranjeaza sunt adevarate comori, care contribuie la dezvoltarea ta personala si la ascensiunea spirituala.

Floarea Balantei este trandafirul. Momentul karmic si simbolul trandafirului sunt de reinceput, reinnoire, cu mai multa pace si smerenie. Luna noua de la sfarsitul lunii septembrie este unul dintre cele mai promitatoare momente, care pot readuce armonia si echilibrul in viata si in relatii. Pastreaza-ti mintea clara si deschisa, evita judecatile de orice fel. Ramai cat mai mult un simplu observator, care imbratiseaza totul, asa cum este.

CITESTE Creierul NU este singurul organ care are NEURONI

Recomandari:

  • Concentreaza-te pe inima ta, in meditatie, si pe chakra sacrala, Svadhisthana, a doua dupa cea radacina, aflata intre osul pelvian si ombilic
  • Realiniaza-te cu scopul tau
  • Elibereaza stresul si judecatile, inclusiv judecata de sine
  • Cultiva mai multa smerenie si respect in viata ta si in relatiile cu ceilalti
  • Stabileste intentii clare si indraznete pentru luna urmatoare
  • Cantareste-ti cuvintele inainte de a le rosti
  • Ai incredere in tine si in divinitate
     
Comenteaza cu Facebook