Luna plina in Leu, 9 februarie 2020: cand castigi pierzi si cand pierzi castigi Skip to main content
Luna plina in Leu, 9 februarie 2020: cand castigi pierzi si cand pierzi castigi

Luna plina in Leu are loc pe 9 februarie 2020, la ora 9.30 a.m., ora Romaniei. Soarele este in Varsator in opozitie cu Luna in Leu. Sunt predispuse la sensibilitate sporita: inima, aorta, tensiunea si circulatia sanguina.

Te simti sigur in momentele cand ii poti impresiona pe altii si cand primesti admiratie si laude. Cu toate acestea, atunci cand intri in lumina reflectoarelor, iti dai imediat si cu usurinta seama ca poti avea de pierdut. Pe masura ce egoul creste, pare ca ai de castigat, dar pierderea este mult mai mare si paguboasa decat eventualul castig. Poti recunoaste ca te temi de critici si de incapacitatea de a le primi asa cum se cuvine. Deoarece atunci egoul scade si senzatia nu este tocmai placuta, se percepe ca o pierdere. Dar este foarte important sa accepti parerile celor din jur si sa le folosesti pentru evolutia personala.

CITESTE Asane recomandate pentru fiecare zodie in 2020

Luna aceasta plina se potriveste perfect cu o replica din filmul “What dreams may come”: “Cand castigi pierzi si cand pierzi castigi”. Tema astrala majora a acestei perioade este legata de pasiune, dorinta, familie si camin. Leul aduce energie, curaj si pasiune. Luna plina de pe 9 februarie este influentata major de marele razboinic, planeta Marte. Contextul astral asigura forta si initiativa necesare pentru a obtine ceea ce doresti. Asadar atentie ce-ti doresti, fiindca se poate indeplini. Iar dorintele, se stie, nu sunt mereu orientate catre binele suprem al individului care si le propune, dimpotriva. La aceasta se refera versurile din rugaciunea “Tatal Nostru” cand spune “Faca-se Voia Ta...”

Daca dorinta omului nu il include pe Dumnezeu si deloc componenta divina, atunci egoismul va avea repercusiuni karmice care vor transforma orice castig cel putin sinonim cu pierderea. In schimb, daca orice dorinta porneste de la si prin Dumnezeu, in acest caz orice pierdere poate deveni un mare castig. La ce bun sa stapanesti lumea daca nu te poti stapani pe tine insuti? La ce bun sa castigi lumea pierzandu-te pe tine?

Atentie, asadar, la controlul de sine, al mintii si al emotiilor. In lipsa autocontrolului si a discernamantului, acestea te pot trage in directii regretabile. Iar adesea, sa repari este mai greu si necesita mai mult timp decat sa ai grija sa nu strici. Precum spunea cineva: tot atata timp iti ia sa faci treaba bine sau sa o faci prost. Doar ca, daca o faci prost, iti ia mult mai mult, dupa aceea, ca sa o inchei facand-o bine. Deci tot trebuie s-o faci bine, in cele din urma. Fiindca daca n-o faci bine, nu se incheie.

CITESTE Inteligenta emotionala: ce este si de ce avem nevoie de ea

Soarele in opozitie cu luna aduce familia, caminul si relatiile apropiate in centrul atentiei, pentru urmatoarele doua saptamani de dupa evenimentul lunii pline. Emotiile si instinctele ating punctul culminant si cel mai greu de controlat cand este luna plina. Pentru a le contracara efectele nedorite, se recomanda cultivarea intuitiei si a echilibrului emotional, obtinute prin practica personala.

Sensibilitatea sporeste si poate genera conflicte emotionale, care se pot transforma in confuzie si tensiune. Pot fi de folos constientizarea si echilibrul interior. De pilda, echilibrul dintre preocuparea pentru sanatate si ipohondrie sau dintre altruism si sacrificiu Cheia echilibrului consta in incredere.

Celor lipsiti de echilibru, aceasta luna plina le poate insufla izolare, tristete, lacrimi si suferinta. Pentru aceasta categorie, perioada urmatoare este complet nefavorabila in orice. Nu este un moment potrivit pentru lansarea unor noi proiecte sau pentru asumarea de riscuri.

Aceasta luna plina te incurajeaza sa actionezi pentru scopurile propuse, dar rezultatele vor fi pe masura scopurilor. Te motiveaza, de pilda, sa lupti pentru a le fi de folos celor dragi, familiei. Aceeasi energie se poate traduce in alte scopuri: satisfacerea propriilor fantasme si pasiuni sau urmarirea propriilor dorinte egoiste, in detrimentul celorlalti.

Se incheie acum perioada de instabilitate, de schimbari bruste, inceputa pe 24 ianuarie. Gheata este inca subtire, asa ca paseste cu grija pana pe data de 23 februarie, cand va fi luna noua. Ai grija ce sacrifici pentru ceea ce iti doresti.

Recomandari de practica:

3 asane pentru linistirea mintii

5 asane care sporesc concentrarea

5 asane care “topesc” stresul

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

*In februarie 2020 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

 

Comenteaza cu Facebook