5 asane care sporesc concentrarea Skip to main content
5 asane care sporesc concentrarea

Iti este greu sa te aduni si intampini tot mai des probleme de concentrare? Exista o serie de asane care te vor ajuta sa faci fata situatiilor in care apar blocaje mentale, insa practica zilnica a meditatiei este cea care va remedia permanent aceasta problema.

Iata ce asane maresc instantaneu puterea de concentrare:

Tadasana – cunoscuta si sub denumirea de “postura muntelui”, Tadasana stimuleaza oxigenarea creierului, mai ales in partea frontala. Aceasta sporeste astfel puterea de concentrare si ofera si o doza de energie.

Citeste: YOGA TRADIȚIONALĂ VERSUS YOGA MODERNĂ

Vrikshasana – una dintre cele mai simple asane, denumita si “postura copacului”, Vrikshasana induce echilibru mental si sporeste instantaneu concentrarea. Asadar, de fiecare data cand simti ca ai probleme la acest capitol, intra in postura si mentine-o cel putin 2 minute, iar efectele nu vor intarzia sa apara.

Garudasana – cunoscuta si sub denumirea de “postura vulturului”, Garudasana mentinuta pret de 30 de secunde va mari puterea de concentrare, dar va spori totodata si creativitatea, asa ca e indicat sa o practici atunci cand ramai in “pana de ideei”.

Citeste: 10 MITURI DESPRE PRACTICA YOGA, DEMONTATE

Padmasana – celebrul lotus obliga gandurile sa se adune intr-un singur loc, ajutandu-te sa iti recapeti puterea de concentrare.

Savasana – “postura cadavrului” are un efect relaxant asupra mintii si trupului, iar daca este practicata in momentele tensionate, aceasta va ajuta individul sa isi regaseasca concentrarea.

 

*In luna februarie a anului 2018 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook