Skip to main content
luna plina - leu

Luna plină în Leu este un moment de cotitură, un punct culminant în definirea priorităților, plecând de la încrederea în sine, la determinarea și disciplina în munca de auto-descoperire și chiar până la relații. Miercuri, pe 16 februarie, luna plină va atinge punctul culminant la ora 18:56, setând o nouă direcție a acțiunilor din următoarele luni.

Este o perioadă în care te vei simți sigur pe puterile tale și încrezător atunci când primești validare din partea celor din jur, însă atunci când ajungi în lumina reflectoarelor, este posibil să o simți ca pe un eșec. Vei accepta cu greu critica, fie ea și constructivă, deși este o perioadă foarte bună pentru feedback și îmbunătățire în toate planurile existenței. Luna plină din Leu te va forța să întorci atenția spre interior, spre propria dezvoltare și cunoaștere.

Atenție la organele guvernate de zodia Leului. Vor fi mai sensibile aorta, inima, tensiunea arterială și pulsul.

Influența destinului

Din punct de vedere subtil, luna plină în Leu este un moment de cotitură, de eliberare a ceea ce nu îți mai servește, din toate punctele de vedere. Zilele premergătoare datei de 16 și câteva zile după luna plină, vei fi tras spre interior, pentru a analiza și a redefini prioritățile. La exterior, în relațiile sociale, vei fi mai optimist, mai încrezător, însă chemarea interioară va fi suficient de puternică pentru a-ți asculta vocea interioară.

Citește și: Dharma, calea de a nu mai suferi si de a evolua spiritual (yogasat.ro)

În mitologia hindusă, Zeița Durga este adesea reprezentatăca o femeie frumoasă cu o față blândă, ce are zece brațe care țin arme cu care îi învinge pe demonii care amenință dharma; este însoțită de un leu. Cu alte cuvinte, leul simbolizează animalul de pază și putere care are grijă ca destinul să fie urmat, întocmai cum a fost așezat în planurile mai înalte.

Cuvântul de ordine în aceste zile este vocea interioară, ascultarea și onorarea ei, pentru îndeplinirea Scopului, a destinului.

Practica de lună plină

Dacă practici de ceva vreme meditația, vei descoperi că această perioadă îți va aduce claritate și calitate în gânduri. Acea voce interioară va fi mai puternică, chiar până la manifestarea în plan fizic a ceea ce ai gândit în ultimele șase luni. Petrece mai mult timp în meditație pentru purificarea conștiinței, a gândurilor, pentru a înțelege răspunsul Universului în plan fizic la gândurile tale.

Citește și: Manual de Pranayama. Partea I: Prana (yogasat.ro)

O metodă excelentă pentru purificare este și respirația leului - Simhasana Pranayama:

  • Stai în Virasana (în genunchi, cu șezutul pe gambe), cu brațele întinse și palmele pe genunchi
  • Inspiră pe nas, iar pe măsură ce expiri pe gură, scoțând un sunet care sună ă “haaa”
  • În momentul expirației, deschide gura cât poți de mult și scoate limba afară, ducând-o spre bărbie
  • În timpul expirației, concentrarea este fie în Ajna chakra, fie în Manipura
  • În tot acest timp, folosește și păstrează respirația abdominală
  • Repetă de 4-5 ori respirația leului, având grijă ca între respirații să lași pulsul și respirația să revină la normal.

Dacă totuși nu ai experiență în yoga sau probleme cu tensiunea arterială, este bine fie să eviți această tehnică, fie să ai alături un profesor experimentat care să te îndrume în practicarea ei corectă

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook