Metoda traditionala indiana de preparare a chaiului Skip to main content
Metoda traditionala indiana de preparare a chaiului

Chaiul traitional indian nu se prepara niciodata in graba, iar prepararea acestuia reprezinta un ritual care nu suporta modificari in familiile indiene.

Citeste: RETETA VEGETARIANA DE TOAMNA: GHIVECI CU NAUT SI QUINOA

Pentru a prepara acest ceai ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Frunze de ceai negru/ rosu
  • Cuisoare
  • Un bat de scortisoara
  • Ghimbir proaspat
  • Boabe de piper negru
  • Cardamom
  • Lapte

Citeste: BENEFICIILE NUTRIȚIONALE ALE MERIȘOARELOR

Pune, pe o bucata de hartie de copt, cuisoarele, batul de scortisoara, boabele de piper negru si cardamomul si piseaza-le cu ajutorul unui cutit.

Pentru a prepara o cana de ceai indian trebuie sa procedezi astfel: Intr-un ibric pune ¾ cana de apa, ½ cana de lapte, 1 lingurita de ceai negru sau rosu, o pastaie de cardamom, ½ lingurita de ghimbir ras, 4 boabe de piper negru si 1/6 dintr-un bat de scortisoara. Lasa amestecul sa fiarba in jur de 15 minute, amestecand in mod constant. La final, strecoara ceaiul obtinut si pune-l intr-o cana pentru a-l servi.

 

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. De asemenea, se vor vizita locuri cu o incarcatura spirituala aparte precum comunitatea spiritual-religioasa Auroville, dar si ashramul renumitului Sadhguru. Mai multe informatii aici.

Comenteaza cu Facebook