5 asane care îmbunătățesc concentrarea si echilibrul | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
5 asane care îmbunătățesc concentrarea si echilibrul

Anumite posturi yoghine ajută la echilibrarea corpului fizic și a stabilității mentale. Iată, mai jos, o serie de 5 asane propuse de yoghinul Himalayan Siddhaa Akshar, care îmbunătățesc concentrarea și echilibrul mental.

Image

1. Vrikshasana – postura copacului

Stând în picioare, ne lăsăm greutatea corpului pe piciorul stâng și ne așezăm talpa piciorului drept pe partea interioară a coapsei sau a gambei stângi. Unim palmele în fața pieptului. Privim spre un punct fix și respirăm regulat timp de minim 1 minut, iar apoi ne mutăm greutatea pe piciorul drept, așezând talpa piciorului stâng pe partea interioară a coapsei sau a gambei drepte, tot 1 minut. Această postură ne dezvoltă puterea de concentrare și echilibrul.

Citește și: vrikshasana-copacul-vieții

2. Garudasana – postura vulturului

Începem postura stând în picioare, cu mâinile pe lângă corp. Ridicăm piciorul drept, îl trecem peste piciorul stâng (ca atunci când stăm așezați picior peste picior) și îl sprijinim în spatele gambei. Încrucișăm brațele, cel drept pe sub cel stâng, că în a doua imagine și privim înainte spre un punct fix. După minim 1 minut, se repetă postura, cu sprijin pe piciorul drept și cu brațul stâng sub cel drept.

Citește și: garudasana-sau-postura-vulturului-0

3. Virabhadrasana – postura războinicului

Stând în picioare, se depărtează picioarele astfel încât să fie aliniate cu șoldurile. Se mută greutatea pe unul dintre picioare și se întinde celălalt picior în spate, Simultan, cu un inspir, se ridică brațele pe lângă urechi și se unesc deasupra capului în mudra. Aceasta postură întărește picioarele și îmbunătățește concentrarea. Postura contribuie la îmbunătățirea concentrării și a eleganței.

Citește și: virabhadrasana-1-2-3-asanele-curajului-si-increderii-propriile-capacitati

4. Natarajasana – postura maestrului dansator

Stând într-un picior, ușor flexat, se apucă glezna celuilalt picior care se întinde în spate, în timp ce corpul se apleacă ușor spre partea din față, cu măna liberă întinsă în față, pentru menținerea echilibrului. Privirea înainte, respirația regulată.

Citește și natarajasana

5. Bakasana – postura corbului (cocorului)

Se începe într-o poziție ghemuită, cu mâinile depărtate la lățimea umerilor. Genunchii se sprijină pe brațe, ca în imagine. Se ridică picioarele de pe sol, păstrând echilibrul. Privirea înainte. Postura creează concentrare și putere mentală.

Citește și: bakasana-1

Incorporând aceste posturi yoghine de echilibru în rutina zilnică, putem obține o îmbunătățire a concentrării și a clarității mentale. Nu uitați să abordați  fiecare postură cu conștientizare și gradual, măriți durata pe măsură ce echilibrul se îmbunătățește.

 

 

Sursa: timesofindia.indiatimes.com

 

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook