7 asane recomandate dimineata Skip to main content
7 asane recomandate dimineata

Dimineata poate fi cel mai greu sa gasesti motivatia de a practica yoga. Te poti simti obosit si intr-o lupta intre a te trezi si a te intoarce in pat. Sa faci yoga dimineata, dupa trezire, insa, poate fi cel mai bun lucru pentru un start excelent al zilei. Practica iti poate influenta intreaga zi, iti poate intari motivatia si iti poate echilibra starile. Yoga poate stabili ritmul unei zile de succes.

Cand iti incepi ziua prin yoga, iti pui corpul si sangele in miscare. Iti trezesti corpul si mintea. Ideal ar fi de practicat afara, daca este posibil. Yoga in aer liber este recomandata oricand. Asanele de dimineata elimina stresul inceputului zilei. Toate grijile sau framantarile dispar. Intregul corp pare sa functioneze mai bine atunci cand iti incepi ziua cu yoga. Creierul devine mai lucid, atentia mai focusata.

CITESTE 5 asane si 5 motive sa-ti incepi ziua cu yoga

Iata 7 asane cu care iti poti incepe ziua, printr-o practica de doar 15 minute, care iti va asigura un start excelent.

USTRASANA

1.Ustrasana sau postura camilei

Te dai jos din pat, dimineata, si iti intinzi spatele, arcuindu-l apoi, in timp ce respiri profund.

adho mukha svanasana

2. Adho Mukha Svanasana

Postura este foarte utila pentru punerea in miscare a limfei si pentru circulatia sanguina. De asemenea, contribuie la mobilitatea si flexibilitatea coloanei vertebrale.

anjaneyasana

3. Anjaneyasana

Asa cum inversarile sunt foarte benefice pentru coloana vertebrala, pentru sistemul limfatic, rasucirile sunt bune pentru detoxifiere. Stimuleaza organele si contribuie la purificarea organismului.

sukhasana

4. Sukhasana

Calmeaza grijile, framantarile, anxietatea. Restabileste o stare echilibrata, echilibreaza emotiile.

CITESTE 5 asane care fortifica sistemul imunitar

balasana

5. Balasana

Postura copilului sau Balasana intareste motivatia si senzatia de siguranta, de incredere. Elimina stresul si oboseala.

utthan pristhasana

6. Utthan Pristhasana

Postura soparlei te ajuta sa te simti minunat. Mentine-o cat mai mult posibil. Cateva minute pe fiecare parte si vei fi complet pregatit pentru lucru si pentru toate solicitarile noii zile.

uttanasana

7. Uttanasana

Acesta postura te ajuta sa te simti euforic. O simpla asana te poate lasa cu o senzatie de prospetime si cu o stare de spirit excelenta.

! Daca sunteti incepator, nu practicati yoga fara indrumarea unui instructor autorizat. Unele asane si respiratii pot avea efecte nedorite.

*In februarie 2020 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

 

Comenteaza cu Facebook