Alina Banu: „Yoga este ceea ce eşti şi ai uitat.” Skip to main content
alina-banu-femeie-asana

Alina Banu practică Yoga de 8 ani, sunt instructor Kids Yoga din 2014, predă Hatha Yoga pentru adulţi din 2017 şi anul acesta a obţinut certificarea şcolii Bindusar Yoga. Yoga i-a schimbat viața în totalitate. Înainte să înceapă drumul yoga se simțea împovărată, obosită, descurajată, fără să înţelegă încotro se îndreptă. Pe măsură ce a înaintat pe drumul Yoga energia în corp i s-a echilibrat, mintea s-a liniştit, este mai plină de viaţă, mai deschisă şi mai puternică.

Citește și: Diferite tehnici hinduse de meditatie si beneficiile lor.

Mai multe despre Alina în interviul oferit în exclusuvitate pentru YogaSat:

„Yoga pentru mine aduce autocunoaştere prin blândeţe. Yoga este ceea ce eşti şi ai uitat. Devin constientă de adevărul meu şi îmi dă puterea să mi-l asum. Este o cale către libertate interioară. Mă poartă blând, în ritmul în care sunt pregătită către un Uivers magic şi jucăuş, un spaţiu dincolo de frici. Pe măsură ce dau putere acestui spaţiu prin asane, respiraţii conştiente, meditaţii, dans energetic, boluri tibetane învăţ să fiu acel spaţiu mereu. În această deschidere devin energia vieţii , flexibilă, deschisă, uşoară, puternică şi curajoasă. Atunci când stau nemişcată în asane mintea devine tăcută şi procesul de auto-observare este uşor. Astfel fiecare experienţă sau emoţie trăită în viaţa de zi cu zi poate fi mai uşor de observat. Iar atunci când observi nu mai eşti ceea ce credeai ca eşti. Yoga nu se întâmplă doar pe saltea în sala de curs ci este integrată în experienţele directe şi provocările vieţii. 

Image
Alina-banu-yoga

Am păsit pe calea autocunoaşterii acum 10 ani într-un moment în care viaţa mea devenise sufocantă . Mă simţeam împovărată, obosită, descurajată, fără să înţeleg încotro mă îndrept. Anunţul cu Cursul de Yoga din oraşul meu a apărut în acel moment în care febra căutării pusese stăpânire pe mine. Prima intrebare pusă celei care avea să devină instructorul meu timp de 4 ani a fost : „ voi reuşi să simt tot ceea ce am citit şi învăţat la atâtea cursuri şi din cărţi ? „ Răspunsul a fost puternic şi convigător : DA Prima şedinţă de Yoga a fost decisivă. Am ştiut cu fiecare celulă a corpului că aceasta este calea mea. Când am închis ochii prima dată şi mi s-a spus să plonjez în spaţiul din interior lacrimi de uşurare şi bucurie mi-au inundat faţa. Am ştiut că sunt acasă şi că mereu acasă este în interior, nu mă va părăsi vreodată.

Yoga mi-a schimbat viaţa în totalitate. Am ieşit din relaţii şi situaţii de viată în care mă simţeam împovărată, unde nu eram „eu”, unde îmi cedam puterea personală şi depunem efort forţându-mă să rezist. Acest proces interior îl fac treptat  fără să mă rănesc interior, fără să mă judec. Pe măsură ce practic Yoga energia în corp se echilibrează, mintea se linişteşte, sunt mai plină de viaţă, mai deschisă şi mai puternică. Învăţ să curg cu viaţa şi să rămân centrată exact aşa cu se întâmplă pe saltea la ore.  

Citește și: Cum apare succesul in practica yoga si in orice obiectiv propus

Practic Yoga de 8 ani, sunt instructor Kids Yoga din 2014 , predau Hatha Yoga pentru adulţi din 2017 şi anul acesta am obţinut certificarea şcolii Bindusar Yoga avându-l ca instructor pe Mukesh  Kothari căruia îi sunt profund recunoscătoare. Practica individuală o încep dimineaţa cu Salutul Sorelui, respiratii energizante şi dinamice pentru vitalitate şi accelerarea metabolismului. Seara o inchei cu Hatha Yoga, pranayama şi Yoga Nidra. Pe parcursul zilei pe saltea petrec între 3 şi 4 ore însă practica prezenţei şi atenţiei conştiente se întâmplă continuu.

Image
Alin-Banu-bol-tibetan

Am predat Yoga pentru copii la ciclul primar în şcoli şi am observat nenumărate beneficii : o postură corporală corectă, întărirea coloanei vertebrale, mărirea capacităţii de concentrare şi memorare, echilibru hormonal şi emoţional.

La baza formării mele stă Hatha Yoga cu conştientizare pe respiraţii, centrii energetici, stări interioare, flux de energie, însă în funcţie de energia mea şi  din sală aduc elemente de Yin Yoga ,Restorative Yoga, Gong tibetan sau Dans energetic.

Maeştrii de referinţă care deschid în mine universuri de adevăr, magie, candoare şi blândeţe sunt Mooji, Sadhguru, Yogananda. Însa toate persoanele şi situatiile din viata îmi sunt maeştri atunci când aleg să învăt fiecare lecţie. Atunci când mă ascult şi mă observ ştiu că singurul şi adevăratul maestru este in interiorul meu.”

Mulțumim Alina.

Namaste!

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

 

Comenteaza cu Facebook