Cum sa NU faci yoga. Ultima moda: yoga cu capre, iepuri, bere si muzicuta. Skip to main content
Cum sa NU faci yoga. Ultima moda: yoga cu capre, iepuri, bere si muzicuta.

Cum sa nu faci yoga care nu este yoga

Oricat de amuzante ar fi noile trenduri, noua moda new age, care incearca sa reinventeze yoga si s-o adapteze nevoilor sau placerilor oamenilor, toate acestea nu se pot numi yoga si nu au nicio legatura cu yoga autentica.

CITESTE CUM S-A PIERDUT ESENȚA YOGA? ÎNTRE SPIRITUAL ȘI COMERCIAL

Unor asa-zisi instructori li s-a parut plictisitoare ideea studioului clasic de yoga, unde vine omul, isi aduce salteluta plus sticluta de apa, si asteapta sa-l paleasca zenul. Asa ca s-au gandit sa reinventeze o stiinta veche de mii si mii de ani, transformand-o in ceva ce nu este si nici nu poate fi. Intentia celor care au scornit noile tipuri de “yoga” a fost sa includa in practica lucrurile care le placeau lor cel mai mult. Si iata ce a iesit:

yoga cu capre

Yoga cu capre

Va vine sa credeti sau nu, dar acest tip de “yoga” a devenit chiar faimos! Studiourile care promoveaza respectiva “practica” sunt dotate cu pui de capre, care alearga zglobii in timpul sesiunilor, catarandu-se pe oameni, dupa plac.

“Oamenii sunt disperati dupa ceva pur si linistitor”, declara Lainey Morse, care isi foloseste ferma de capre pe post de studio de “yoga”. “E greu sa ramai indurerat si trist cand puii de capre topaie in jurul tau”, adauga femeia.

yoga capre

Yoga cu iepuri

Fiindca animalele de casa sunt considerate benefice, in scop terapeutic, unii s-au gandit sa le foloseasca si in timpul practicii yoga. Cei care au avut ciudata idee sunt de parere ca prezenta iepurilor ajuta la relaxare si calmare. Prin natura lor linistita, iepurii ar contribui la crearea unei atmosfere terapeutice, in care sa se desfasoare clasele de yoga. Desigur, cine nu s-ar concentra mai bine pomenindu-se cu un iepure in spinare!

yoga cu iepuri

Yoga cu bere

In zilele insorite, unora li pare ca se pot gasi o adevarata binecuvantare intr-o bere. Asa i-a venit cuiva ideea ca poti face yoga in timp ce te desfeti cu bere. Yoga cu bere a castigat rapid popularitate in Germania si Australia. Oamenii se folosesc de o sticla de bere pentru a “atinge” concentrarea si echilibrul. Din cand in cand, fiecare ia cate o dusca.

Yoga cu bere mai este promovata si ca moda de fitness. Cei care o practica o iau foarte in serios, considerand ca filosofia yoga merge asortata cu placerea de a bea o sticla de bere, iar combinatia rezultata chiar au impresia ca duce la cel mai inalt nivel de constiinta! Principiile de baza ale practicii yoga includ un regim alimentar vegetarian (bazat pe ahimsa, non-violenta) si retinerea de la consumul bauturilor alcoolice, care pot influenta negativ creierul.

CUM SĂ NU FACI YOGA: DE LA YOGA RAVE PÂNĂ LA YOGA CABALINĂ

yoga cu bere

Yoga cu muzicuta

Se stie ca tehnica respiratiei profunde poate fi foarte utila si benefica. Asa i-a dat lui David Harp prin cap sa foloseasca muzicuta in timpul sesiunilor de yoga, pentru imbunatatirea respiratiei. David numeste aceasta tehnica “HarMantra”. Mandru de gaselnita lui, domnul Harp explica faptul ca tehnica sa este 2 in 1 si consta atat in respiratie, cat si in sunet rezultat, prin muzicuta, in timpul executiei asanelor yoga.

yoga cu muzicuta

Yoga reprezinta o practica prin care corpul si mintea se concentreaza. Orice distrage concentrarea nu poate fi benefic practicii yoga. Asadar, caprele, iepurii, berea si muzicutele nu servesc scopului pe care il urmareste un yoghin autentic.

Comenteaza cu Facebook