Luna noua in Taur, 23 aprilie 2020, acceptare neconditionata sau tu versus univers Skip to main content
Luna noua in Taur, 23 aprilie 2020, acceptare neconditionata sau tu versus univers

Luna noua in Taur are loc pe 23 aprilie 2020, la ora 5.26 a.m., ora Romaniei. Vine imediat a doua zi dupa ce se sarbatoreste international Ziua Pamantului. Siguranta si stabilitatea sunt prioritare acum, dar greu de realizat. Oamenii sunt nevoiti sa invete sa accepte schimbarea ca parte integranta si inerenta a vietii. Iar respectul de sine nu se poate gasi in lucruri materiale. Cand te accepti asa cum esti, devine mult mai usor sa-ti gasesti linistea si seninatatea in lumea exterioara.

Zonele mai vulnerabile in aceasta perioada sunt: gatul, laringele, corzile vocale, glanda tiroida, amigdalele, marul lui Adam. Toate sunt legate de comunicare, atat interioara cat si exterioara, de exprimare, de conectare, de a treia chakra de sus, cea de la care se spune ca porneste trezirea spirituala constienta. Sunt vremuri care forteaza o interconectare superioara, din punct de vedere nu numai familial, comunitar si social, ci mai ales spiritual.

In fata influentelor agresive, periculoase, destabilizatoare, din exterior, conteaza foarte mult capacitatea mentinerii calmului interior, cultivarea rabdarii si precautiei, a acceptarii si a grijii pentru sine si ceilalti. Astrele emit energii nu tocmai favorabile, care se pot manifesta karmic prin schimbari bruste, pericole sporite, chiar tragedii.

Luna noua este in conjunctie cu un asteroid, Melpomene, numit astfel dupa muza tragediei din mitologia greaca. Tragedia este o situatie sau un eveniment foarte triste, care pot implica multa suferinta si chiar moarte.

Luna noua in conjunctie cu Jupiter incurajeaza schimbari neasteptate, iar cea dintre Marte si Neptun infuzeaza frustrari, furie, tendinte violente, pierderi si decadere (morala sau materiala). Este foarte recomandat, in aceasta perioada, antrenamentul acceptarii rutinei potential neplacute sau plictisitoare, al obedientei, ca forma de acceptare a ceea ce se intampla. Tensiunile nervoase si izbucnirile periculoase sunt rezultatul neacceptarii schimbarilor care survin si a regulilor care nu sunt pe plac.

Devine din ce in ce mai dificila atingerea scopurilor individuale, deoarece implica mai multa etica, mai multa rabdare si determinarea asumarii responsabilitatilor. Tot ce incerci sa ignori acum va reveni rapid si in forta. Poti beneficia de energia lui Uranus pentru a-ti spori nivelul de constientizare, pentru a-ti schimba obiceiurile proaste si a te purifica interior si exterior.

Flexibilitatea este termenul cheie in zilele si saptamanile ce urmeaza. Aceasta perioada dureaza pana pe 22 mai, cand va avea loc urmatorul fenomen de luna noua. Flexibilitatea mintii poate fi sporita prin antrenarea constienta a gandirii. Fara o minte flexibila, acceptarea si schimbarea nu pot fi de la sine, fara opozitie mentala, care aduce si mai multa suferinta, cat si riscuri inutile de a lupta pentru a se intampla ceea ce vrei tu, impotriva universului. Flexibilitatea mentala, psihica, permite o adaptare mai usoara si mai ales neconditionata. Omul este nevoit sa treaca oricum prin conditionari exterioare, fiind invitat astfel la aprofundarea “starii” de neconditionare interioara.

Recomandari de lecturi si practica pentru aceasta perioada:

Ne resemnam in fata sortii sau putem depasi obstacolele destinului? Dialog cu un sfant. Partea II

Esti liber sa fii fericit. De ce esti in lupta cu tine?

Mic ghid de meditatie pentru incepatori sau cum sa meditezi singur acasa

4 asane pentru echilibrarea emotiilor

Coronavirus: recomandarile primului ministru al Indiei, din propria practica

 

Comenteaza cu Facebook